Reaksjonene var sterke i sosiale medier etter at Lundby bare fikk tre ganger 18,5 som tellende stilkarakterer etter svevet i 2. omgang i Ljubno søndag, mens rennvinner Daniela Iraschko-Stolz fikk 18, 18 og 18,5 for en meget svak landing helt uten tegn til å sette nedslag.

– Et ran. Dommerne må kunne skille mellom jamsides landing og når en hopper setter nedslag, sier landslagssjef Christian Meyer til NTB.

– Rett skal være rett

Han ser at Lundby kunne få trekk for armføringen, men ristet på hodet av forskjellsbehandlingen fra dommerne.

– Vi er kjempefornøyd med helga totalt sett, men rett skal være rett. Og denne gangen ble det ikke rett. Vi ser framover, og håper det ikke gjentar seg, sier Meyer.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen sa det slik etter dømmingen i Ljubno:

– Lenge siden jeg skjønte at dommerstanden og jeg ikke ser det samme. Jeg mener det er lett å dokumentere at de dømmer ut ifra lengde og antakelser. Det verste er at de (dommerne) hele tiden forsvarer systemet som gjør det mulig å drive på slik. Bare trist.

Søndagens renn i Ljubno var generalprøven til vinter-OL i Pyeongchang. I Sør-Korea er Lundby et av Norges aller fremste gullkort.

Irritert OL-håp

Kolbukameratene-hopperen var frustrert over dommerne i Slovenia.

– Jeg er i utgangspunktet fan av stildømming, rett og slett fordi det stort sett burde gagne meg, fordi jeg er god til å sette nedslag på lange lengder. Men det blir ikke riktig når det blir som i Ljubno, sier verdenscupleder Lundby til NTB.

Hun hadde vunnet seks strake renn i verdenscupen. Det har ingen norsk skihopper klart tidligere. Hun var 1,8 poeng unna sju strake triumfer.

– Kanskje en ny løsning med dommere nærmere sletta hadde vært en fin ting, ja? Eventuelt at dommerne fikk se hoppet og landingen i reprise, sier Lundby.

– Bare trist

Flere har tatt til orde for at dommertårnet flyttes nærmere landingsområdet, slik at det blir lettere å se om en hopper faktisk setter nedslag eller lander jamsides.