*Nettavisen* Sport.

Hoseth: - La Northug være i fred

KLAR TALE: Magne Hoseth ber folk slutte mobbingen av Petter Northug. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

- Han har skjønt at det han gjorde var idiotisk.

Petter Northug får så hatten passer etter at han krasjet bilen sin og innrømmet promillekjøring i Trondheim natt til søndag.

Sponsorer er i krisemøte, svenskene godter seg og vitsene kommer på løpende bånd i sosiale medier. Alle vil si hva de mener om langrennsesset.

Klikk på bildet for å forstørre.

I HARDT VÆR: Det stormer rundt Petter Northug etter helgens promillekjøring. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- La ham ordne opp
Én av de som tar Northug i forsvar, har selv vært ute en vinterdag før. Nemlig Molde-spilleren Magne Hoseth.

- Nå har han skjønt at det han gjorde var idiotisk og har mer enn nok med seg sjøl. Han bør få være broren og sønnen Petter Northug jr. og ordne opp i dette, uten at folk skal henrette ham eller sette han i gapestokk, sier Hoseth til Nettavisen.

- Misforstå meg rett. Det han gjorde var ikke bra og er ikke noe folk skal drive med i det hele tatt. Det er nok mange som har gjort det, uten å bli tatt, legger han til.

- Vet at det er tøft
Tippeligaprofilen erkjenner at fallhøyden er stor for en så frittalende person som Petter Northug, men mener at nordmenn kan holde seg for gode for å godte seg over andres skade.

- Jeg skjønner at han har lagt opp til det sjøl, med enkelte ting han har sagt, men man må se at det er et menneske i dette.

- Jeg vet hvor tøft det kan være å bli hengt ut i media. Jeg har ikke vært i nærheten av Petter Northugs popularitet noen gang, men jeg opplevde også at det var mange som kastet seg på da noe gikk galt. Vi må bare takke Gud for at ingen ble alvorlig skadet i bilulykken, så får vi la han få lov å angre i fred.

Hoseth har selv mistet førerkortet, etter å ha brutt fartsgrensen tilbake i 1999.

- Jeg vet hvor kjedelig det er. Det var en Golf GT som gikk altfor fort. Jeg var ung og dum, minnes Hoseth.

- En vekker
Molde-profilen tror helgens hendelse kan bli en real vekker for Northug, men bare hvis han selv vil tilbake.

- Jeg tror dette er en vekker for han og at han skjønner hva som er viktig. Hvis ski er viktig for han, så tror jeg han kommer sterkere tilbake enn noen gang. Hvis ski ikke er viktig, tror jeg ikke han kommer tilbake.

Hoseth er imidlertid klar på hva han mener Northug bør gjøre.

- Selv har jeg gledet meg mye over Northug opp gjennom årene, både når det gjelder ting han har sagt og det han har prestert. Jeg håper han kommer tilbake.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag