*Nettavisen* Sport.

Hun var eneste norske lyspunkt

NUMMER 16: Skiskytteren Marte Olsbu. Foto: Primoz Lovric (NTB scanpix)

Tynn suppe uten Tiril Eckhoff.

20.12.14 13:25

Marte Olsbu gikk inn til 16.-plass og leverte sitt tredje beste løp i karrieren under kvinnenes skiskytterjaktstart i Pokljuka. For de øvrige norske ble det en tung dag på standplass.

Uten Tiril Eckhoff lå det an til å bli en tung norsk jaktstart lørdag. Kaia Wøien Nicolaisen, Marte Olsbu og Synnøve Solemdal lå fra 1.18 til 1.22 minutter bak ledende Gabriela Soukalova fra start, mens Fanny Welle-Strand Horn startet 1.39 minutter bak.

Med to fulle hus på liggende, så det lenge ut til at Solemdal var dagens norske håp. Men med tre bom på tredje skyting falt hun av. I stedet var det Marte Olsbu som viste seg fram.

Frolandsjenta åpnet med én bom, men fulgte deretter opp med to fulle hus. På siste skyting ble det én strafferunde, og 24-åringen gikk i mål som nummer 16.

- Det var veldig bra. Jeg syntes det funket bra i sporet og skytingen var bra. Det var litt dumt med den siste bommen, men ellers er jeg veldig fornøyd, sa Olsbu til NTB.

Juleferie
Med det oppløftende resultatet – det tredje beste i hennes karriere – tar hun juleferie med en god følelse.

- Det har gått litt trått de to forrige helgene, så det var veldig deilig å bevise overfor meg selv at jeg kan gå bra. Nå kan jeg trene med litt mer trygghet og vite at jeg ikke har gjort noe feil, sier hun.

For Nicolaisen, som tok sine første verdenscuppoeng på sprinten, ble det et tungt løp. Den vanligvis så sikre skytteren måtte ut i tre strafferunder, og endte på 45.-plass. Med 43.-plass gikk det hakket bedre for Solemdal. De to fulle husene ble fulgt opp av totalt fire bom.

- Det begynte veldig bra, men jeg fikk det litt på tredjerunden og skøyt dårlig etter det. Den siste serien var helt grei, og deretter var det bare å komme seg til mål og ta juleferie, sa 25-åringen.

Duell
Etter en grusom start med fem bom på de to første skytingene, gikk Horn seg opp i løpet og endte til slutt på 38.-plass. 26-åringen startet jaktstarten som nummer 40.

- Det er en ekkel følelse når man rett og slett ikke aner hvor man bommer. Jeg trodde ikke det var mulig å bomme fire ganger på liggende, sa hun.

I toppen ble det en kamp mellom de to skiskytterprofilene finske Kaisa Mäkäräinen og hviterussiske Darja Domratsjeva.

Til tross for en bom på siste skyting, gikk sistnevnte i mål ti sekunder foran verdenscuplederen. Valj Semerenko fra Ukraina fulgte på tredjeplass. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.