RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva gjør du nå, Harald Christian Strand Nilsen?

BRONSE: Harald Christian Strand Nilsen (t.v.) tok bronse i kombinasjonen under OL på Lillehammer.
BRONSE: Harald Christian Strand Nilsen (t.v.) tok bronse i kombinasjonen under OL på Lillehammer. Foto: Calle Törnström (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Husker du Harald Christian Strand Nilsen? Dette gjør han i dag.

Du leser nå den nye artikkelserien til Nettavisen om gamle idrettshelter.

Hver fredag fremover skal vi mimre sammen med dem som tidligere preget nyhetsbildet i Norge på grunn av store idrettsprestasjoner. Vi skal også finne ut hva de bruker dagene på i dag.

Serien er en gjenopplivning av den gamle Nettavisen-klassikeren «Hva gjør du nå» - og vil fortsette med samme navn og innhold i tiden som kommer.

Slik ser Harald Christian Strand Nilsen ut i dag.

Har du tips til gamle helter du vil vite mer om? Send oss en mail her.

Nå: Harald Christian Strand Nilsen (44)

Alpinisten fra Gjøvik var en av utøverne som fikk æren av å stå på seierspallen under OL på Lillehammer i 1994 da han tok bronse i kombinasjonen. Allrounderen måtte se seg slått av Lasse Kjus og Kjetil Andre Aamodt, men smilte like bredt i solskinnet på Hafjell.

Strand Nilsen vant aldri noen verdenscuprenn i løpet av sin karriere, men var likevel ofte å se høyt oppe på resultatlistene i både storslalåm og slalåm. Hans beste sesong var i 1995 da han ble nummer tre sammenlagt i storslalåmcupen - kun slått av legenden Alberto Toma og Jure Kosir.

- Hva gjør du nå, Harald Christian Strand Nilsen?

- Jeg jobber som kiropraktor på Gjøvik. Jeg trives bra med det. Jeg har ingen ting å klage på.

- Sivilstatus?

- Jeg er gift og har to barn.

- Blir du fortsatt gjenkjent på gaten?

- Nei, jeg gjør nok ikke det. Jeg blir kanskje gjenkjent her lokalt, men ikke utenfor lokale grenser. Vi kjørte jo mye med hjelm og briller, så det var kanskje ikke lett å gjenkjenne oss uansett.

- Hva tror du folk husker deg best for?

- Jeg tror folk husker meg best fra OL på Lillehammer. Det var et høydepunkt i karrieren. Jeg er fra Gjøvik og Lillehammer ble så nært hjemmebane det var mulig å komme, så det var helt klart et høydepunkt. 

- Hva savner du mest fra den aktive tiden?

- Jeg savner miljøet. Jeg savner det å være på tur. Vi var en veldig bra sammenspleisa gjeng som reiste rundt.

- Et det et presseoppslag som fortsatt irriterer deg eller som du angrer på?

- Ja, jeg husker det var en misforståelse i utenlandsk presse. Jeg tror det var en slovensk avis faktisk. Det var i forbindelse med premieutdelingen i storslalåmcupen i 1995 hvor jeg ble nummer tre, mens Alberto Tomba vant og Jure Kosir ble nummer to.

- Vi fikk ikke noen informasjon om at det skulle være medaljeseremoni under startnummertrekningen av slalåmrennet som var dagen etter. Jeg var ikke i førstepuljen i slalåmen, så jeg var ikke på den trekningen. Da ble jeg beskyldt for å være sur og grinete fordi Kosir hadde slått meg. Det irriterer meg fortsatt. Jeg var ikke lei meg i det hele tatt. Det var kun dårlig informasjon som gjorde at jeg ikke var der.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her kjører Harald Christian Strand Nilsen inn til bronse under OL på Lillehammer i 1994.

- Hva er du mest stolt av den dag i dag?

- Med tanke på idrettsprestasjoner er jeg mest stolt av sesongen jeg hadde i 1995. Selv om jeg tok OL-bronse i 1994, så var det 95-sesongen som var min beste.

- Hva gjør du om fem år?

- Da gjør jeg nok akkurat det samme som jeg gjør nå. Vi får se, men i utgangspunktet jobber jeg nok fortsatt som kiropraktor.

Fakta: Hva gjør du nå?

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere