Hyller Bjørndalen: - Han er kongen av skiskyting!

VANT: Ole Einar Bjørndalen hylles etter seieren onsdag.

VANT: Ole Einar Bjørndalen hylles etter seieren onsdag. Foto: Christine Olsson/tt (NTB scanpix)

Ole Einar Bjørndalen herjet i sesongåpningen og blir rost opp i skyene.

02.12.15 21:10

Johannes Thingnes Bø og de øvrige norske gutta var mektig imponert etter Ole Einar Bjørndalens oppvisning i Östersund.

- Han er kongen av skiskyting, rett og slett, sa yngstebror Bø.

Mens både Johannes, storebror Tarjei, Emil Hegle Svendsen og resten av det norske laget skjøt på seg én og to tilleggsminutter, prikket 41 år gamle Bjørndalen inn fire fulle hus i sesongens første individuelle verdenscuprenn. Det holdt til en suveren seier, nesten halvminuttet foran tyske Simon Schempp.

Ikke rart lagkameratene bøyde seg i støvet for lagkameraten. Hegle Svendsen nølte ikke med å kalle Bjørndalens pangløp for en oppvisning.

- Ja, det var det. Det så mørkt og vanskelig ut på de to siste skuddene, og måten han likevel klarte det på var imponerende. Utrolig artig, særlig med tanke på at han har hatt nok av tvilere rundt seg. Folk sier han er for gammel og at han ikke ville klare å komme tilbake etter sykdommen i sommer, men likevel feier han aldri tvil til side. Sånne ting er sykt artig, sa han til NTB.

- Ole er en type som aldri gir opp, og det får han betalt for i dag, tilføyde 30-åringen, som selv ble nummer fire på 20-kilometeren.

Lagt lista høyt
Tarjei Bø måtte nøye seg med en beskjeden 22.-plass og var mest lysten på å snakke om veteranen Bjørndalen da han kom til pressesonen. Han har følt seg trygg på at skiskytterkongen skulle rekke å komme i form til tross for sommerens sykdomstrøbbel.

- Jeg har aldri trodd at VM-sesongen hans skulle ryke, for han var ganske «fresh» da han møtte oss til testløp i september. Da skjønte jeg at han ble å regne med i vinter også, smilte storebror Bø.

Bjørndalen hadde ikke vunnet i verdenscupen siden 2012 før onsdagens renn i Östersund. Bø innrømmer at det er lang tid til 41-åringen å være.

- Han har tidligere lagt lista høyt for seg selv. De siste årene har han vunnet mindre, men det er kanskje naturlig. Nå er det VM-sesong, og da ser det ut til at han treffer igjen. Det viser bare hvor stor idrettsmann han er, smilte han.

Ikke født
Lillebror Johannes hadde vanskelig for å sette ord på det lagkameratene hadde prestert, og spådde at også pressekorpset ville få en tung oppgave.

- Dere skal få slite med å sette ord på dette. Det er stor idrett han driver med. Én ting er hvis alle hadde skutt seg bort i dag, men Schempp skjøt vel bare én bom. Dermed har Ole Einar gått bare halvminuttet saktere enn Schempp, som går like fort som Tarjei og de raskeste, påpekte han.

22-åringen var ikke født da Bjørndalen utkjempet sin første dueller med verdens beste skiskyttere.

- Jeg ser at jeg har mange gode år foran meg. Det tror jeg vi kan slå fast, smilte Thingnes Bø, som innrømmet at han var overrasket over å se Bjørndalen på toppen av seierspallen.

- Jeg tror de aller fleste er overrasket i dag. Samtidig vet sikkert Ole Einar bedre enn noen annen i dette gamet hva han driver med, smilte 22-åringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.