RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I fjor overrasket de alle. I år har nesten alt gått feil

SKUFFET: Alexander Smirnov er skuffet over resultatene til Storhamar i GET-ligaen denne sesongen, men han håper og tror det snur nå.
SKUFFET: Alexander Smirnov er skuffet over resultatene til Storhamar i GET-ligaen denne sesongen, men han håper og tror det snur nå. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Storhamar har hatt meget svake resultater i GET-ligaen i år.

HAMAR (Nettavisen): - Det er mange grunner, ikke bare én, sier Alexander Smirnov.

Storhamar-treneren forklarer til Nettavisen at han langt fra er fornøyd med resultatene i hjemlig liga denne sesongen.

Ti spillere ble hentet inn som forsterkninger foran sesongen, men det er kun Alexander Reichenberg som har fått ut potensialet og vist hva han er god for på jevnlig basis denne høsten.

Man skulle kanskje tro at Hamar-laget ville ta med seg de enormt sterke resultatene fra Champions Hockey League, hvor de nådde helt til åttendelsfinalen, inn i hjemlig liga, men slik har det overhodet ikke gått.

Status etter 23 serierunder er 6. plass for forrige sesongs finalist.

Da tapte de for Stavanger Oilers i den 7. finalekampen, og torsdag er det nettopp laget fra oljebyen som gjester Hamar.

- Ikke feil opplegg
«Sasja» håper og tror det er i ferdig med å løsne for sitt mannskap snart, som har hatt en meget tøff og hektisk høst. Det tror russeren er hovedgrunnen til de svake resultatene.

- Er det spillerne som har underprestert, eller har dere trenere hatt feil opplegg?

- Jeg synes ikke vi gjør så mange feil i systemer og taktikk, men det er veldig mye personlige feil. Vi må finne hvorfor de gjør personlige feil. Kanskje de bare har hatt en dårlig dag, værte litt slitne, og er man sliten så gjør man alltid feil. Slitne bein og dårlig hode, så tar man dårlige valg. Vi har gjort veldig enkle feil, forklarer Storhamar-treneren.

- Vi har spilt for mye én og én, og ikke som et lag. Det har vært et problem, utdyper han.

Trenerne og spillernes ansvar
Storhamar-legende og nåværende assistenttrener, Pål «Magic» Johnsen er enig med sin russiske sjef, men han tror også trenerne har sin del av ansvaret for den svake høsten.

- Det er både trenere og spillere. Man kan godt si at trenerne har alt ansvar, men det er like mye spillernes ansvar, synes jeg. Så klart, sier Johnsen til Nettavisen.

Saken fortsetter under bildet.

ASSISTENT: Pål Johnsen la opp etter forrige sesong. Denne sesongen har han fungert som assistenttrener for Alexander Smirnov.

Mot Frisk Asker forrige søndag ble Hamar-laget regelrett utspilt, og tapte helt fortjent 4-2. Det var en av de svakere kampene Storhamar har spilt på lang, lang tid.

- For de som ser kamper fra sofaen og tribunen, kan det se ut til at det ikke er nok spillere som tar ansvar.Stoler ikke spillerne på at lagkompisen skal gjøre jobben?

- Jeg tror ikke det er det. Det er det at vi ikke spiller som lag. Hadde vi spilt som et lag, så hadde vi hjulpet hverandre mer. Så klart, det er jo det du er inne på, men det er det der å hjelpe hverandre og spille som et lag, tenker jeg. Det har manglet litt, forklarer Johnsen.

Ber de rutinerte stå frem
«Sasja» håper de mer rutinerte spillerne snart står frem og hever laget, slik at man får en positiv opplevelse inn mot juleferien og landslagspausen.

- Alle må ta ansvar, vi har nok rutinerte spillere som må ta mer ansvar. Men alle må ta ansvar, og jeg håper det kommer seg nå, smiler russeren.

Ingen av de to Storhamar-trenerne tror undervurdering av motstanderne er grunnen til de svake resultatene.

- Ikke undervurdering i det hele tatt. Det går på vi blir veldig stresset med en gang vi får motgang i kampene, og det er noe vi må få gjort noe med. Vi begynner å spille én og én med en gang vi får ett baklengsmål eller motgang, sier Johnsen.

Læringskurve
Tidligere verdensmester Smirnov forklarer at trenerapparatet og spillerne har lært veldig mye av motgangen mot norske lag de siste månedene.

- Vi har lært veldig mye. Det ene er at vi må være i god fysisk form, den må opp. Når vi trente i sommer, så gjorde vi en veldig god jobb. I september og oktober var vi i veldig god form, men så ble den dårligere mot slutten av oktober.

- Når det var landslagspause i november, så hadde vi heller ikke fridager, vi spilte fremdeles i CHL, og jeg må balansere med belastning. Ikke overbelaste spillerne, men vi måtte også prestere bra i CHL og i GET-ligaen, pluss at det sitter mye mentalt.

Han tror skader kan ha påvirket resultatene, men en gladmelding for Storhamar-fansen er at Christian Larrivée er tilbake, og han spilte sin første kamp etter en skadeperiode sist søndag mot Frisk Asker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere