RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Imponerte i VM: Nå er han enda råere


ENDA RÅERE: Didrik Tønseth har trent hardt i høst.
ENDA RÅERE: Didrik Tønseth har trent hardt i høst. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Didrik Tønseth føler han har blitt en bedre skiløper.

Langrennsløper Didrik Tønseth (24) liker seg best når det går oppover. Trønderen sliter mer i avslutningen av løpene.

Det har styrt mye av treningens hans denne sommeren og høsten.

- Den svakeste siden min har vært avslutningen av rennene. Vi er jo ikke bygd likt noen av oss, og for min del er jeg best når det går oppover. Jeg har derfor lagt opp treningen for å bli bedre på kombinasjonen av hurtighet og kapasitet. Klarer jeg det, ja, da kan jeg henge med mye bedre, sier han til NTB.

Tønseth føler at treningen har gjort ham bedre på de svake sidene han har slitt med tidligere, for han har også trent mer enn før.

- De få testene jeg har vært gjennom viser at jeg hatt framgang fra i fjor. Det er jo artig å se. Jeg føler jeg har tatt steg. Særlig når det gjelder kapasitet, røper han.

Sammen med resten av landslaget gjorde 24-åringen unna et langt og viktig høydeopphold i Val Senales i slutten av oktober og inn i november. Nå er han forberedt på en lang og hard sesong.

Tourene blir viktigste

Tønseth er ikke i tvil om hva som blir sesongens hovedmål, ved siden av drømmen og håpet hans om å kunne gå til topps på 50 kilometeren i Holmenkollen. Akkurat den drømmen er han ikke alene om å gå rundt med.

- De to tourene, Tour de Ski og Tour of Canada, blir hovedmålene for meg denne vinteren. Av dem er det absolutt Tour de Ski som er det største. Det er mer tradisjon rundt det.

- Men det er også en del fine enkeltrenn i verdenscupen å gå inn for, sier Didrik Tønseth.

Han innrømmer i samme åndedrag at femmila i Kollen er det han aller mest ønsker å triumfere i, både fordi han liker distansen og fordi rennet går på hjemmebane i Norge.

- En seier der henger veldig høyt, forklarer han.

Bra grunnlag viktig

Tønseth tror ikke det blir altfor vanskelig å holde formen god i de to tourene, selv om de går på vidt ulike tider av sesongen.

- Utfordringen blir nok å presse fram god form i alle rennene mellom der, for noen renn må nok brukes som trening. Da kan de brukes for å toppe formen mot Canada-touren. Derfor er det viktig å ha et bra grunnlag i år for å kunne stå hele sesongen med tanke på verdenscupen sammenlagt, forteller han til NTB.

Han mener også at nøkkelen til suksess i den totale verdenscupen ligger i å samle flest mulig poeng i rennene mellom de store tourene.

- Hvordan blir sesongen din, kommer du til å gå alt?

- Nei, det kan jeg ikke. Det kommer til å bli lagt inn pauser for å trene og hente seg inn litt, men det er mye som kan skje. Det er vanskelig å planlegge slike konkurranseopphold nå, sier trønderen.

- Hvor viktig er det for deg å henge med i toppen fra start?

- Med tanke på uttaket til Tour de Ski er det viktig å gå fort de første helgene. Derfor gjelder det å markere seg fra sesongstart. Fra verdenscupen starter i Kuusamo er det fire helger på rad, og da er håpet at jeg skal være med og kjempe helt i teten. I så måte blir ikke den norske sesongåpningen så veldig viktig, sier Tønseth. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere