Gå til sidens hovedinnhold

Ingvild Flugstad Østberg med skremmeskudd før monsterbakken

Ingvild Flugstad Østberg økte forspranget i touren.

AKERSGATA/OBERSTDORF (Nettavisen): Østberg ledet med 24 sekunder på sin nærmeste motstander under torsdagens ti kilometer lange jaktstart i friteknikk. Den avstanden økte kraftig for gjøvikjenta, da hun vant torsdagens renn, på tross av at hun gikk ensom i front.

- Hvert sekund teller for å få en god posisjon sammenlagt, konkluderte NRK-ekspert Fredrik Aukland, idet Østberg passerte målstreken.

Russiske Natalia Neprayeva kom på 2.-plass, hele 30 sekunder bak Østberg. Amerikanske Jessica Diggins endte på 3.-plass og kom ett minutt og tolv sekunder etter den overlegne norske 28-åringen.

- Håper jeg ikke ble filmet

Før den siste nedoverbakken på torsdagens løype lå Østberg gode 35 sekunder foran Neprayeva, men da russeren kom i mål var det bare 30 sekunder til Østberg.

Østberg var tydelig i et intervju med NRK etter rennet om at det var veldig isete i løypa, noe som hindret henne i å slippe seg løs i nedoverbakkene.

- Jeg håper ikke jeg ble filmet i utforkjøringene, for det var ikke veldig bra utforkjøring av meg. Jeg safet litt, det må jeg innrømme, sa Østberg til NRK etter rennet.

Leder Tour de Ski

Østberg leder nå Tour de Ski med 35 sekunder på sin russiske motstander og er ett minutt og 22 sekunder foran Jessica Diggins på 3.-plass i sammendraget.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan, men lørdagen blir ekstremt viktig, sier Østberg etter rennet.

Hun referer til lørdagens fellesstart i Val di Fiemme der Østberg fikk det svært tungt i fjor.

- Det var kjedelig at det gikk såpass dårlig der i fjor. Jeg har ikke lyst til at det skal skje igjen. Jeg har virkelig lyst til å ha en god dag med kropp og ski på lørdagen. Det er veldig avgjørende. 35 sekunder som jeg leder med nå kan gå på et blunk det hvis man har en litt "off" dag på lørdag. Det vet jeg og sånn er det, sier Østberg.

Den norske langrennsprofilen vil ikke si noe om hva som gikk galt i fjor, men det meste tydet på at norsk smørebom var årsaken.

- Ingen kommentar, sier Østberg til Nettavisen.

Fredag er det hviledag i Tour de Ski, før det hele avgjøres lørdag med fellesstart og søndag med jaktstart opp monsterbakken i Val di Fiemme.

Slik gikk det med de resterende norske utøverne:

Heidi Weng: 7.-plass
Kari Øyre Slind: 8.-plass
Lotta Udnes Weng: 10.-plass
Tiril Udnes Weng: 12.-plass

Les også: Klæbo vant jaktstarten i Tour de Ski

Les også

Klæbo gjorde Ustjugov forbannet

Kommentarer til denne saken