Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingvild Flugstad Østberg vant Tour de Ski

MESTER: Ingvild Flugstad Østberg tok seieren i Tour de Ski.
MESTER: Ingvild Flugstad Østberg tok seieren i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sikret seg sammenlagtseieren etter å ha mestret monsterbakken.

Saken oppdateres

OSLO/VAL DI FIEMME (Nettavisen): Ingvild Flugstad Østberg kunne juble over sin første sammenlagtseier etter at hun var først opp den beryktede «monsterbakken» i Val di Fiemme.

Flugstad Østberg hadde stålkontroll på alle motstanderne, og økte ved hver eneste passering mot motstanderne. Natja Neprajeva gikk i mål nesten tre minutter bak vinneren, mens Krista Pärmakoski fulgte like bak.

Da den norske jenta var på vei mot mål mottok hun hyllest både fra publikum, og også Jann Post fra NRKs kommentatorplass.

- Endelig lykkes det! Og dette er den største seieren i hennes karriere. Hun har en drøss av verdenscupseire, men ingenting matcher å komme først til toppen av slalåmbakken, sa Post fra kommentatorplass.

Vanskelige forhold

Etter rennet var det en smørblid Flugstad Østberg som møtte statskanalen.

- Jeg har det veldig, veldig bra. Jeg vet ikke om jeg klarer å ta det innover meg. Jeg klarte ikke tro på noe før jeg gikk over målstreken. Det er ufattelig deilig, sa Flugstad Østberg til NRK etter rennet.

Grunnet de dårlige værforholdene fortalte hun at hun trodde kanskje rennet skulle utsettes:

- Den var tøft. Det var kaos på starten med vindkast som blåste ned kameraer. Jeg lurte på om de skulle utsette rennet en stund. Men det er likt for alle, det er tungt ned til bakken. Jeg følte ikke at det var min beste dag, sa Flugstad Østberg.

Hun startet 53.4 sekunder før russiske Natalja Neprjajeva, og etter de først fire kilometerne var hun fortsatt i ensom majestet gjennom det flate partiet før klatringen.

I foten av den gigantiske bakken hadde Østberg økt med hele 20 sekunder ned til den russiske jenta. Krista Pärmakoski lå nesten to og et halvt minutt bak 28-åringen fra Gjøvik.

For hver passering fortsatt økningen for den norske 28-åringen, og ved det absolutt bratteste partiet lå Neprjajeva litt under to minutter bak.

På toppen av bakken gikk Flugstad Østberg i mål og kunne feire sin første sammenlagtseier i Tour de Ski på tiden 35.15.00.

Norsk dominans

Heidi Weng startet som nummer syv, og opprettholdt plassen sin. Hun endte som nummer syv på den siste etappen, hele ni minutter og 15 sekunder bak Flugstad Østberg.

Kari Øyre Slind kunne juble for 9. plass, etter å også ha startet som nummer ni på den siste etappen. Hun lå ni og et halvt minutt bak vinneren.

Dermed fortsetter den norske dominansen på kvinnesiden i Tour de Ski. De to siste årene har det vært Heidi Weng som har klatret til topps i turneringen.

I 2014 og 2016 var det Therese Johaug som sikret seieren sammenlagt, mens Marit Bjørgen stod øverst på pallen i 2015.

Fortsatt er det polske Justyna Kowalczyk som står med flest seire totalt i Tour de Ski for kvinner. Den polske OL-vinneren fra på 10km klassisk fra Sotsji har hele fire seire.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!