*Nettavisen* Sport.

Ingvild prøvde å rope til Heidi

Heidi Weng t.v. og Ingvild Flugstad Østberg på 10 km jaktstart. Da Weng gikk feil forsøkte Østberg å rope til henne for å avverge tabben. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Ingvild Flugstad Østberg (25) forsøkte å rope Heidi Weng tilbake på riktig spor, men dessverre for Weng til ingen nytte.

Wengs for tidlige spurt én runde før mål i Kuusamo bidro paradoksalt nok til at Østberg selv tok steget opp på pallen i en minitour for første gang. Hun har aldri vært på pallen i et distanserenn før heller.

Likevel var tankene hos Weng. Weng hadde nokså sikkert vært på pallen om hun ikke hadde tabbet seg ut. Da er det ikke sikkert at Østberg hadde klart det.

Synd

- Det var synd og kjedelig med Heidi. I starten forsto jeg ikke helt hva som skjedde, og en stund så det også ut som om Stina (Nilsson) ville følge etter Heidi. Men så gjorde hun ikke det. Vi forsøkte å rope til Heidi at hun var på feil vei, men da var det for seint. Det var trist å se at hun ble så lei seg, sa Østberg.

Selv hadde sprinteksperten fra Gjøvik los på 2.-plassen i en liten periode. Therese Johaug i tet var det ingenting hun kunne gjøre noe med.

- Det var litt synd at jeg ikke kunne holde følge med Stina, men uansett er jeg glad for pallplassen. Jeg har arbeidet i mange år for å bli like god i alt, og jeg kaller meg selv en allrounder.

Brøt

25-åringen brøt en barriere med pallplassen i Kuusamo.

- Dette er både et steg videre og en brutt barriere. Jeg har sagt en stund at det er dette jeg har trent for, og da er det deilig å få det til. Det er artig å bevise at jeg kan jeg også. Programmet her passer meg godt, men jeg hadde likevel ikke ventet at jeg skulle kjempe om en pallplass allerede her. Det er veldig artig at jeg klarte det, sa Østberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag