Italiener ødela Northugs bursdagsfest

BLE SLÅTT: Fredrico Pellegrino (t.v.) fra Italia snøt Petter Northug for seieren på trønderens 29-årsdag.

BLE SLÅTT: Fredrico Pellegrino (t.v.) fra Italia snøt Petter Northug for seieren på trønderens 29-årsdag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Nær ved å feire bursdagen med seier på tirsdagens sprint i Tour de Ski, men ble slått av en italiener.

06.01.15 15:50


Petter Northug kom til tirsdagens sprint som sammenlagtleder i Tour de Ski, 5,6 sekunder foran Alex Harvey, 10,8 foran Calle Halfvarsson og 17 foran Niklas Dyrhaug.

Verken Dyrhaug eller Harvey kom seg til finalen tirsdag. Heller ikke det store hjemmehåpet i sveitsiske Val Müstair, Dario Cologna, klarte det.

Det gjorde derimot Halfvarsson og ikke minst Martin Johnsrud Sundby.

Petter Northug, som fyller 29 år tirsdag, gikk knallhardt ut i finalen og tok teten. Etter hvert falt Calle Halfvarsson av, mens Martin Johnsrud Sundby gikk opp i front og fikk en del meters forsprang.

Vi fulgte sprinten direkte

- Det vil være en stor seier for Johnsrud Sundby hvis han slår Northug i en sprint, utbrøt Torgeir Bjørn.

De to konkurrentene spurtet som gale på oppløpet, men ble forbigått av Federico Pellegrino. Northug ble tok andreplassen ett hundredel foran Johnsrud Sundby.

Dette må likevel regnes som et av de beste sprintløpene i Martin Johnsrud Sundbys karriere.

PALLEN: Fredrico Pellegrino (i midten) fra Italia vant sprinten foran Petter Northug (t.h.) og Martin Jonsrud Sundby. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- Martin kan lede i morgen
Petter Northug, som med sin andreplass fremdeles leder sammendraget i Tour de Ski var godt fornøyd etter målgang.

- Jeg er så klart veldig fornøyd. Det viktigste var å komme til semifinale og ikke miste noe i sammendraget. Jeg fikk med meg godt over 50, så det er viktig, sa Northug til NRK.

Bursdagsbarnet sa følgende om oppløpet om spurtduellen mot Pellegrino og Johnsrud Sundby.

- Jeg føler vel at jeg har en fordel da jeg kommer bak inn på oppløpet der, men så blir det litt for mye skrensing inn i svingen. Da taper jeg litt fart, men etter hvert begynner dampen å komme. Da treffer jeg bedre på slutten.

SNIKENDE ITALIENER: Fredrico Pellegrino (tv) fra Italia spurtslo Petter Northug (th) og Martin Jonsrud Sundby i sprintfinalen i den 3. etappen i Tour de Ski i Val Müstair i Sveits tirsdag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Northug har nå 25 sekunder på Johnsrud Sundby i sammendraget og håper å bruke de fornuftig på onsdagens 10-kilometer.

- Etter morgendagens 10-kilometer, så kan han fort lede, men nå har jeg de 25 sekundene på han, som jeg gjerne ønsker å bruke fornuftig.

Harvey og Cologna ut i kvarten
Northug beholder sammenlagtseieren i Tour de Ski og har 25 sekunder på Johnsrud Sundby. Han ligger 27 sekunder foran Calle Halfvarsson, som ble nummer seks i tirsdagens sprint.

På fjerdeplass følger Jevgenij Belov, 38 sekunder bak sammenlaglederen, mens Alex Harvey er 54 sekunder bak.

Harvey hadde en semifinaleplass i sin hule hånd, men slapp Simon Andersson forbi da han roet ned på oppløpet. Fryktelig klønete av kanadieren.

Heller ikke Dario Cologna kom seg videre fra kvartfinalene. Sveitseren er nå 1,03 bak Northug sammenlagt.

Onsdag venter 10-kilometer intervallstart i Toblach.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.