For ingen maktet å holde tempoet til Iivo Niskanen i løypenettet i finske Ruka.

Både Emil Iversen og Martin Johnsrud Sundby måtte gi tapt på tiden til finnen. Den norske duoen var henholdsvis 10,2 og 11,2 sekunder bak Niskanen.

Svenske Calle Halfvarsson kjempet om en pallplass fra et sent startnummer, men 27-åringen endte til slutt på en sjuendeplass. Fjerdeplassen gikk til Didrik Tønseth.

- Jeg synes først og fremst at det var ganske brutalt å gå skirenn igjen. Jeg synes jeg gjorde et bra løp, men i dag fikk jeg bank av to andre. Jeg gikk et jevnt godt løp. Ikke den rå formen, men det kan man kanskje ikke forvente etter en uke på sykeseng. Jeg er uansett fornøyd med rennet, men fikk bank av to andre, sier Sundby til NRK. Sundby sto over åpningsrennene på Beitostølen forrige helg på grunn av sykdom.

- Merket du noe til sykdomsperioden underveis?

- Nei, ikke i det hele tatt. Kroppen er bare ikke helt formel 1-innstilt etter en uka på senga, men jeg synes det fungerte bra og hadde gode ski. Jeg hadde gode ski og hadde en god dag egentlig. Jeg var bare ikke god nok til å vinne i dag, forteller han videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Til stor glede for de fremmøtte finske tilskuerne fikk de se en finsk seier på hjemmebane. Niskanen vant på det han mener er en av sine favorittløyper.

- Dette er en av favorittløypene mine. Du trenger god kapasitet, så jeg er veldig glad nå, fortalte en fornøyd Iivo Niskanen i seiersintervjuet med det internasjonale seiersintervjuet.

Rask finne
Fra startnummer 21 satte hjemmehåpet Iivo Niskanen standarden tidlig i løpet, før de norske løperne skulle ut i sporet.

Ved passering 8,1 kilometer lå finnen i tet, men bare 0,1 sekunder foran Emil Iversen. Ved passering 10 kilometer hadde imidlertid rekkefølgen snudd. Trønderen var i tet, 3,8 sekunder foran finnen og ytterligere tre sekunder foran Halfvarsson.

Iversen maktet imidlertid ikke å holde farten til Niskanen på sisterunden og krysset mållinjen 10,2 sekunder bak finnen.

God Sundby-avslutning
Sundby lå et lite stykke bak teten undervei i løpet, men med en god sisterunde gikk han seg inn på pallen.

I en sekundstrid med Emil Iversen var Røa-løperen var 11,2 sekunder bak Niskanen, noe som holdt til en tredjeplass. Ett fattig sekund bak lagkamerat Iversen.

Tønseth sikret seg fjerdeplassen, mens Finn Hågen Krogh gikk inn til sjetteplass.