Gå til sidens hovedinnhold

Iversen overrasket over landslagsledelsens OL-uttak

Emil Iversen (26) forundret over landslagsledelsens siste OL-uttak.

Olympiatoppen kunne mandag opplyse om at langrennsløperne Niklas Dyrhaug, Finn Hågen Krogh og Didrik Tønseth er tatt ut i den norske OL-troppen som om få uker setter seg på flyet til Sør-Korea.

Fra før av er også Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Johannes Høsflot Klæbo tatt ut blant de norske herrene.

Landslagsledelsen har imidlertid foreløpig ikke funnet plass til Emil Iversen.

26-åringen har levert varierende resultater denne vinteren, men kan vise til en verdenscupseier i Oberstdorf på 15 kilometer fellesstart i friteknikk.

Overrasket

Til Nettavisen forklarer trønderen at han er noe overrasket over at han ikke var blant løperne som mandag ble tatt ut i troppen som får reise til Pyeongchang.

- Jeg skulle gjerne vært på listen, jeg, så er litt overrasket, men nå må jeg bare trykke til skikkelig i Planica, forteller Iversen til Nettavisen.

Landslagssjef Vidar Løfshus har ikke svart på Nettavisens henvendelse tirsdag, men fortalte følgende til Dagbladet mandag om hvorfor Iversen ennå ikke er tatt ut til OL.

- Vi avventer med Emil til etter Planica. Dessverre er det ingen fellesstart 15 kilometer fristil i OL, men det er godt å ha med seg et godt vinnerresultat når troppen blir komplett, sier Løfshus til Dagbladet.

Vil vise seg frem i Planica

Kommende helg arrangeres det verdenscuprenn i både klassisk sprint og 15 kilometer klassisk for herrene i slovenske Planica. Dette er det siste uttaksrennet for de norske langrennsløperne, og den resterende OL-troppen vil bli tatt ut etter helgens renn.

Iversen legger ikke skjul på at han har planer om å vise seg frem.

- Rennene i helgen er veldig viktig for meg. Både for uttaket sin del, men også for min egen del. Jeg trener ikke for å delta, jeg trener for å ta medaljer, forklarer Iversen.

Hard konkurranse

Selv om 26-åringen foreløpig ikke er tatt ut til OL, vil det være svært overraskende om landslagsledelsen ikke finner plass til løperen fra Meråker i den endelige troppen.

Men en plass i OL-troppen gir på ingen måte løperne noen garantier for at de får stille til start i OL. Kun fire utøvere får muligheten til å representere Norge i hvert enkelt løp, og det er med andre ord en svært hard konkurranse om å bli tatt ut til de forskjellige distansene i OL.

Iversen har likevel en klar ambisjon om å gå flere av løpene i Pyeongchang.

- Jeg ønsker å gå det meste, men det er sprinten jeg har best sjanse til å kvalifisere meg til, forteller Iversen.

- Om jeg ikke blir tatt ut har jeg ingen medaljesjanse, men jeg håper å gjøre en bra figur i helgen. Da bør det være gode sjanser, forklarer 26-åringen.

OL i Pyeongchang varer fra 9. februar til 25. februar.

Kommentarer til denne saken