RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Anders Jacobsen (29) har trøblet i sesongstarten, men Norges siste hoppukevinner får likevel plass på laget til romjuls- og nyttårsrennene i Tyskland og Østerrike.
Anders Jacobsen (29) har trøblet i sesongstarten, men Norges siste hoppukevinner får likevel plass på laget til romjuls- og nyttårsrennene i Tyskland og Østerrike. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Jacobsen: - En lettelse å få den telefonen

Sist oppdatert:
Anders Jacobsen (29) har trøblet i sesongstarten, men Norges siste hoppukevinner får likevel plass på laget til romjuls- og nyttårsrennene i Tyskland og Østerrike.

Det ble klart da det norske uttaket til den 63. tysk-østerrikske hoppuken ble offentliggjort mandag. Landslagstrener Alexander Stöckl tar også med seg verdenscupleder Anders Fannemel, Anders Bardal, Rune Velta, Phillip Sjøen, Johann André Forfang og Daniel André Tande.

– Dette er det sterkeste laget til hoppuken under min ledelse. Målsettingene er at vi skal være på pallen sammenlagt, og det betyr at vi må ha med oss pallplasseringer underveis i rennene. Vi ser veldig fram til disse rennene, og vi har hatt en god sesong så langt, sier Stöckl.

Østerrikeren gir Jacobsen muligheten til tross for at Ringkollen-hopperen har vært utenfor verdenscuplaget de siste ukene. Han deltok verken i russiske Nizjnij Tagil eller i helgens renn i sveitsiske Engelberg. Veteranen har i stedet deltatt i kontinental- og norgescuprenn.

Vil hevde seg
I Vikersund ble Jacobsen toer i fredagens renn, mens han bare ble nummer fire lørdag.

– Jeg hoppet helgas norgescup med høye skuldre, men det var en lettelse å få telefonen fra Alex. Det er dette jeg jobber for, og jeg har hatt flere gode enkelthopp etter rennene på Lillehammer første helga i desember. Jeg reiser heller ikke til hoppuken for komme langt ned på resultatlistene. Målet er å hevde seg blant de beste, sier Jacobsen.

Det var en knallhard kamp om å få komme med på hoppukelaget. I realiteten sto de to siste plassene mellom Jacobsen, Tande, Tom Hilde og Andreas Stjernen.

Anders Jacobsen er siste nordmann med en sammenlagtseier i hoppuka. Det klarte han i gjennombruddssesongen 2006/07. Han er også siste norske vinner av et hoppukerenn (1. januar 2013).

Debutanter
Både Johann André Forfang (19) og Phillip Sjøen (fyller 19 julaften) fikk i helgen hver sin verdenscupdebut. Begge kom godt fra det. Sjøen ble nummer 11 lørdag og 26 søndag, mens Forfang hoppet inn til 12.- og 19.-plass i Engelberg.

– Det var en bra debut. Vi fikk prøvd oss på det øverste nivået, og det er kult å være i gang. Ny debut venter oss i hoppuka om noen dager. Vi gleder oss. Hoppuka er kanskje det største innen hopp vi kan oppleve, så dette blir artig, sier Sjøen og Forfang i en felles uttalelse.

Daniel André Tande debuterte i verdenscupen for snart ett år siden, men er med på det norske hoppukelaget for første gang.

Hoppuken starter førstkommende søndag i tyske Oberstdorf. Deretter går det tradisjonelle nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen, før det hele rundes av med renn i østerrikske Innsbruck og Bischofshofen henholdsvis 4. og 6. januar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere