*Nettavisen* Sport.

Jacobsen dropper skiflygings-VM

DROPPER VM: Anders Jacobsen dropper verdenscuprenn og skiflygnings-VM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Dropper også rennene på hjemmebane.

05.03.14 13:15

Anders Jacobsen står over verdenscuprennene på hjemmebane og skiflygings-VM i Harrachov. Han skal prioritere trening.

Ringkollen-hopperen har hatt en tung sesong etter korsbåndsskaden i fjor. OL ble ingen suksess, og han fikk det ikke til å stemme i bakken i de siste verdenscuprennene i Sverige og Finland.

Jobber mot Planica
Derfor dropper han rennene i Granåsen og Holmenkollen denne uken og skiflygings-VM i Tsjekkia fra 13. til 16. mars.

- Planen til Anders er at han skal hoppe verdenscupavslutningen i Planica om to uker om han får ting til å stemme. Anders føler selv at han ikke har den nødvendige selvtilliten til å konkurrere i skiflyging akkurat nå. Derfor er det bedre med en treningsperiode for å finne ut av tekniske ting i bakken, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Tom Hilde får sjansen i verdenscuprennene i Granåsen og Holmenkollen. I tillegg stiller Anders Bardal, Rune Velta, Andreas Stjernen, Anders Fannemel og Ole Marius Ingvaldsen.

- Det er moro å være tilbake igjen, spesielt også når det er verdenscuprenn på hjemmebane. Egentlig har det gått mye bedre i bakken den siste tiden, og jeg gleder meg til å konkurrere mot de aller beste, sier Hilde.

Romøren er tilbake
Bjørn Einar Romøren skal hoppe sitt første internasjonale renn på halvannet år. Bæringen er med i den norske troppen til helgens kontinentalcuprenn.

Romøren opererte ryggen høsten 2012 og gjorde comeback i fjor høst. Nå er han klar for å konkurrere internasjonalt for første gang på lang tid.

- Kjempemoro å være tilbake igjen i internasjonale renn. Det er jo veldig lenge siden sist, og jeg ser veldig fram til rennene. Det er først og fremst den siste halvannen måned jeg har funnet ut av tingene i bakken, og det blir spennende å se hva jeg kan klare i helgen, sier Romøren.

Rennene i polske Zakopane arrangeres lørdag og søndag.

Norge stiller også med Daniel André Tande, Johann André Forfang, Joachim Hauer og Robert Johansson. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.