Jacobsen misliker koblingen til juks

Anders Jacobsen hoppet lengst av alle og ble bare slått av østerrikerne Stefan Kraft og Michael Hayböck i kvalifiseringen til hoppukeavslutningen i Bischofshofen.

Anders Jacobsen hoppet lengst av alle og ble bare slått av østerrikerne Stefan Kraft og Michael Hayböck i kvalifiseringen til hoppukeavslutningen i Bischofshofen. Foto: Dominic Ebenbichler (Reuters)

Ingen hoppet lenger enn Anders Jacobsen i mandagens hoppukekvalik, men etterpå handlet det meste om den forbudte hoppdressen.

05.01.15 18:57

FIS har satt ned foten for Jacobsens bruk av lange ermer. Jacobsen er blitt beskyldt for juks etter at han vant nyttårshopprennet.

– Det liker jeg ikke. Jeg føler ikke selv at jeg har jukset, sier Jacobsen til NTB.

Ringkollen-hopperen fikk klar beskjed om at regelverket var tøyd for langt. Jacobsen slapp å bli disket, men måtte love å slutte med lange ermer.

– Slår deg ned på toppen
– Har støyen tappet deg for mer krefter enn du trodde?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg har forholdt meg til mine ting. Det støyer litt, men det gjør det alltid. Det støyer ekstremt mye når du gjør det bra. Folk klapper deg på skuldrene når du er på bunn og slår deg ned når du er på toppen, sier 29-åringen.

På spørsmål fra Dagbladet svarte Jacobsen «i etterkant skulle jeg ikke gjort det» om støyen som oppsto etter at sveitsere, tyskere og østerrikere reagerte så kraftig.

Med 139,5 meter hadde Jacobsen det lengste svevet i mandagens kvalifisering i Bischofshofen. Det holdt til tredjeplass, bare slått av lederduoen i hoppuka, Michael Hayböck og Stefan Kraft, på poeng.

– Jeg hopper på et høyt nivå, men jeg må legge mer kraft vertikalt for å være helt i teten. Men det er selvsagt betryggende. De hopper kjempegodt. Det var kjempelav fart til å være i Bischofshofen. Da gjelder det å komme seg opp og bli varm, ikke bli syk og ha krutt i beina i morgen (tirsdag), sier Jacobsen.

Aldri i Bischofshofen
Han har vunnet hoppukerenn i Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen og Innsbruck, men ikke i Bischofshofen.

– Forklaringen er at det alltid er minst én som har vært bedre enn meg, og det er oftest han som har flest verdenscupseirer i verden (Gregor Schlierenzauer). Han har vært ekstremt god til å hoppe på ski i mange år. Selv når du hopper opp mot ditt beste, kan han være den som tar fra deg en seier, sier Jacobsen.

Schlierenzauer, som var forhåndskvalifisert, var tiendemann mandag.

I tirsdagens hoppukeavslutning skal Jacobsen ut i duell med den ukjente polske hopperen Bartlomiej Klusek. Den duellen skal buskerudgutten vinne enkelt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.