*Nettavisen* Sport.

Jacobsen og Bredesen reagerer: - Min første tanke er «herregud»

De tidligere storhopperne Espen Bredesen og Anders Jacobsen mener det er viktig at Norges Skiforbund har alle forsikringer i orden når utøvere deltar i en risikosport som skihopping. Foto: NTB Scanpix

Både Anders Jacobsen og Espen Bredesen mener det er for dårlig at Kenneth Gangnes måtte betale for sin egen kneoperasjon.

18.11.15 11:59

De to norske landslagsstjernene reagerer når Nettavisen forteller dem historien om Kenneth Gangnes (26), som for to år siden måtte bruke egne sparepenger for å betale for en kneoperasjon han pådro seg etter at han stilte i et internasjonalt hopprenn hvor han representerte Norge.

Etter anbefalinger fra blant andre landslagstrener Alexander Stöckl, ble Gangnes og hans familie enige med landslagsledelsen om at han skulle opereres i Østerrike, til tross for at hele forsikringen ikke ville dekke behandlingen.

Bakgrunn: Skadet seg da han hoppet for Norge - måtte bruke egne sparepenger for å redde karrieren

Klikk på bildet for å forstørre.

Anders Jacobsen mener hopperne må kunne føle seg trygge på at all forsikring er på plass. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Anders Jacobsen, som la hoppskiene på hylla etter forrige sesong, avslører at han er kjent med 26-åringens historie.

- Viktig at de føler seg trygge

Etter hva han kjenner til, skal Gangnes ha fått dekket noe mer enn det som først var utgangspunktet gjennom andre forsikringer, men Jacobsen er likevel ikke imponert over prosessen.

- Jeg vet at det var en kamp for dem, og det synes jeg er for dårlig. Jeg tenker at det er viktig med oppfølging. Det er viktig at gutta føler seg trygge, sier Jacobsen til Nettavisen.

- Det er jo spesielt. Han representer Norge og da mener jeg at den skilisensen og forsikringen han har gjennom Norges Skiforbund bør dekke det, forklarer hopp-profilen.

Frustrert Bredesen

Jacobsen får støtte av tidligere olympisk mester, Espen Bredesen, som blir opprørt når han får høre om Gangnes. For en av 90-tallets største skistjerner, bringer det vonde minner tilbake.

- Min første tanke er «herregud», sier Bredesen til Nettavisen.

Han fikk selv oppleve hvordan det var å bli skadet uten å være tilstrekkelig forsikret.

- Sommeren 1994, noen måneder etter at jeg hadde blitt olympisk mester på hjemmebane, falt jeg i turnhallen på hopptrening og ødela nakken. Det er ikke bra igjen ennå, forteller Bredesen.

Han forklarer at han ble frustrert da han fant ut at han ikke var ordentlig forsikret gjennom Norges skiforbund for en slik skade.

- Det å falle på hodet som skihopper var ikke usannsynlig, men vi var knapt dekket for noen ting. Vi hadde ikke noe tilleggsforsikring på en sånn risikoidrett, men det visste ikke vi, forteller Bredesen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

HELT: Espen Bredesen ble en folkehelt etter sine bragder under Lillehammer-OL i 1994. Noen måneder senere skulle han imidlertid pådra seg en skade som ødela for hans videre karriere. Foto: Gunnar Lier (NTB scanpix)


Hopp-profilen hadde enkeltprestasjoner i hoppbakken som var gode også etter at han pådro seg skaden, men han var aldri i nærheten av det nivået han tidligere hadde vist.

- Etter at jeg ble skadet, så ble det litt søkelys på det å forsikre utøvere. Jeg var så skuffet over at det ikke gikk på forsikringen. Alt av forsikringer og tilleggsforsikringer i sånne risikoidretter burde ha vært kjøpt.

- Jeg som var i 20-årene visste jo heller ikke mye om forsikring, det trodde man jo at ekspertene i Skiforbundet tok seg av, men det gjorde de ikke. Jeg tenker at man må forsikre utøvere som satser livet nedover bakkene, forklarer OL-mesteren.

Gull-vinneren fra lekene på Lillehammer er tydelig på at forbundet ikke kan spare på noe når det kommer til å forsikre egne utøvere.

- De driver en risikoidrett med unge utøvere som kan få mén for resten av livet. Jeg snakker av erfaring, sier Bredesen.

Bakgrunn: Skadet seg da han hoppet for Norge - måtte bruke egne sparepenger for å redde karrieren

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag