Jacobsen til sykehus etter fall

TIL SYKEHUS: Astrid Uhrenholdt Jacobsen falt under tremila i Holmenkollen og traff en stolpe utenfor løypa. Hun ble kjørt vekk i ambulanse.

TIL SYKEHUS: Astrid Uhrenholdt Jacobsen falt under tremila i Holmenkollen og traff en stolpe utenfor løypa. Hun ble kjørt vekk i ambulanse. Foto: NRK / Skjermdump (med tillatelse)

- Hun har slått hodet, skulder og hofte, sier helsesjefen.

09.03.14 14:39

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble fraktet til sykehus etter at hun falt og traff en stolpe utenfor løypa under søndagens tremil i Holmenkollen.

Jacobsen ble fanget opp av TV-kameraene med mye medisinsk personell rundt seg. Hun mistet trolig balansen på et isete område av løypa. Deretter forsvant hun ut av løypa, gjennom sikkerhetsnettet og traff en polstret lyktestolpe.

Ut fra TV-bildene kunne det virke som om ulykken er alvorlig, men landslagets helsesjef, Torger Hansen, som var med Jacobsen i ambulansen og kunne fortelle at hun hadde det bra etter forholdene.

- Hodeskader
- Hun blir tatt godt vare på ved et akuttmottak i Oslo. Hun har slått hodet, skulder og hofte, sier Hansen til NRK.

- Legen som har undersøkt Astrid forteller at undersøkelser av hode, nakke, skulder, ryggrad og hofte, og andre steder på kroppen, ser bra ut, fortsetter han.

Jacobsen skal på videre undersøkelser utover ettermiddagen.

– Det ser bra ut. Jeg ga henne en klem før jeg dro derfra. Hun smilte til meg, sikkert fordi hun følte at hun ikke var så skadet som hun først trodde. Hun fikk tårer i øynene og da er det det triste som kommer innover deg og vi vet alle hva familien har gjennomgått, og det å møte mor og far i den situasjonen er sterkt, avslutter helsesjefen.

- Astrid har vært igjennom mye og den siste tiden har vært veldig tøff for hele familien, forteller landslagssjef Egil Kristiansen til NRK.

- Forsvant ut av løypa
Faren til Therese Johaug, Thorvall Johaug, så ulykken til Jacobsen fra sin posisjon langs løypa.

FALT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen er sendt til sykehus. Foto: Odd Andersen / (Afp)

– Jeg så det hele. Astrid kom i stor fart ned bakken, men så ut til å skli på et isete område av løypa. Deretter forsvant hun ut av løypa, gjennom sikkerhetsnettet og traff en lyktestolpe. Det gikk ikke lang tid før hjelpemannskap var på plass, sier pappa Johaug til NRK.no.

Hatt en tøff tid
Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet plutselig og uventet sin bror rett før første langrennsøvelse i OL.

. Vi krysser fingrene for at dette går bra. Alt jeg har lyst til nå er å kaste meg rundt halsen på henne å gi henne en klem for hun er den beste jenta jeg vet om, sier lagvenninnen Marthe Kristoffersen til VG.

Marit Bjørgen vant søndagens 30 kilometer i Holmenkollen, og har nå 39 poeng opp til Therese Johaug før verdenscupavslutningen i svenske Falun.

Les mer om rennet her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.