*Nettavisen* Sport.

Jansrud & co. kledd nakne av utlendingene

Kjetil Jansrud (29) tok viktige verdenscuppoeng, men ellers ble verdenscupåpningen i alpint svakere enn antatt sett med norske øyne. Foto: Dominic Ebenbichler (Reuters)

Kjetil Jansrud (29) tok viktige verdenscuppoeng, men ellers ble verdenscupåpningen i alpint svakere enn antatt sett med norske øyne.

Jansrud ble beste norske på 15.-plass i søndagens storslalåmrenn på Rettenbachbreen ovenfor Sölden i Østerrike.

Tradisjonelt har dette vært en tung bakke for de norske. Den eneste mannlige norske med seier her var Aksel Lund Svindal i 2007.

Søndag var heller ikke beste norske noen utpreget hedersbetegnelse. Det kunne ha blitt langt bedre om ikke Henrik Kristoffersen hadde falt i 1. omgang. Han var på vei mot en god tid.

– Jeg hadde verken trodd eller håpet at jeg skulle bli beste nordmann. Det er dessverre ikke en tittel som brukes i positiv forstand i dag. Som beste norske burde jeg ha luktet på topp 5. Denne helgen lyktes vi ikke. Selv om storslalåm kanskje er vår svakeste disiplin, så ville vi hit for å prestere, sa Kjetil Jansrud.

Usikker

29-åringen var usikker før start også. Fartsspesialisten fikk ikke kjørt så mye storslalåm som ønsket i forkant av sesongen. Søndag var det første gang denne sesongen at han prøvde en slik isete og slagete løype som Sölden kunne by på.

– Topp 15 er bare helt på det jevne. Det er verken bra eller dårlig. 2.-omgangen var bedre, men jeg blir kledd av i terrenget når det blir vanskelig. Da kjenner jeg rett og slett at jeg ikke er god nok.

– Hva er grunnen til det?

– Jeg mangler mengdetrening. Det er alltid vanskelig å finne løsninger når du ikke er i form. Jeg følte at jeg hadde godt utstyr, og jeg hadde muligheten selv om jeg ikke fikk det til. Det jeg tar med er at det er ting å jobbe med. Det viktigste er at jeg fikk med meg enormt viktige verdenscuppoeng, for jeg var i ferd med å dette ut av topp 30. I dag var punktene viktige, sa Jansrud.

Trening

Jansrud skal trene mye i USA den kommende måneden. Likevel kan han som fartsekspert naturlig nok ikke trene like mye storslalåm som ekspertene i den disiplinen.

– Samme mengde som storslalåmekspertene går ikke, men jeg kan ta steg jeg også. Jeg tror det er mulig å forbedre meg ganske mye i løpet av USA-perioden, sa han.

– Kjetil har langt fra hatt noen optimal oppladning, og det var positivt at han tok viktige poeng og klatret på rankingen på en dag der det gikk litt i hytt og vær for oss, sa landslagstrener Håvard Tjørhom til NTB.

Marcel Hirscher tok en suveren seier på hjemmebane. Det gjorde han på Østerrikes nasjonaldag. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.