*Nettavisen* Sport.

Jansrud: - Fint å lykkes når Svindal ble borte

Kjetil Jansrud er i svært god form etter to verdenscupseirer i Lake Louise og to topplasseringer i treningsomgangene i utfor i Beaver Creek. Foto: Erich Schlegel (Reuters)

Fartsfantom tross daglige ryggbehandlinger.

Kjetil Jansrud er i svært god form etter to verdenscupseirer i Lake Louise og to topplasseringer i treningsomgangene i utfor i Beaver Creek.

– Etter de to seirene forrige helg, og det som har skjedd her med seier og femteplass i de to treningsrennene, gleder jeg meg veldig til helgen. Jeg tror det kommer til å bli veldig bra, og jeg er i svært god form. Det hersker det ingen tvil om, sier Jansrud til NTB.

Han kjørte inn til femteplassen i onsdagens gjennomkjøring, men da eksperimenterte han en del nedover traseen som går under navnet Birds of prey. Han testet linjen og så hva som er mulig å få til i traseen som også skal brukes i VM i februar neste år.

– Jo, det føles veldig bra for meg akkurat nå, sier løperen som tok kommandoen med en gang Aksel Lund Svindal ble skadd med røket hælsene.

Verdenscupleder

– Det er fint å lykkes når Svindal ble borte, men jeg håper ikke det blir sett på som min sjanse at han ikke er med. Både for meg selv og for laget er det flott at jeg kan være med å kjempe på topp, selv om han som har vært eneren ikke kan kjøre, mener Jansrud.

I fjor var det Svindal som tok ledelsen i verdenscupen, i år er det Jansrud selv som kjører med det røde startnummeret etter de første rennene. Han legger ikke skjul på at han liker det.

– Målet mitt denne sesongen var å være med og markere meg fra start av, og det har jeg klart ganske bra.

– Har du gjort noe annerledes på trening for å få denne framgangen?

– Nei, egentlig ikke. Det viktigste er nok at jeg har vært skadefri og fått gjort både det jeg hadde planlagt og ville gjøre på trening i sommer og høst, forteller Jansrud. Han sier at det er lettere å lykkes når man får jobbe som man vil, og det har han fått gjort.

Daglige behandlinger

Det meste har stort sett har gått på skinner for ham til nå denne sesongen og dette treningsåret. Også den plagsomme ryggen har han under god kontroll.

– Ryggen har ikke plaget meg, men jeg får daglige behandlinger. Jeg føler at den er under kontroll. Det som er så fint, er at jeg ikke har vært plaget med skader i sesongoppkjøringen eller nå etter at vi har startet opp, sier Jansrud.

Det er treningsfri i Beaver Creek torsdag, men allerede fredag kjøres det verdenscup i utfor. Lørdag står super-G på programmet og søndag er det storslalåm.

– Jeg er spent på hva jeg kan få til i storslalåm. Jeg har trent bra, og det er gått bra på treningen i den disiplinen i det siste. Det skal bli artig å se hva det kan bli til i storslalåmrennet søndag. Jeg har en god følelse, sier Kjetil Jansrud til NTB etter en fantastisk start på sesongen, i alle fall i fartsøvelsene. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.