Jansrud kjørte ut i Wengen

TUNG VEI TIL PALLEN: Utfordelen gikk ikke fullt så bra som Kjetil Jansrud hadde håpet.

TUNG VEI TIL PALLEN: Utfordelen gikk ikke fullt så bra som Kjetil Jansrud hadde håpet. Foto: Denis Balibouse (Reuters)

Kjetil Jansrud lå på tredjeplass etter utfordelen.

16.01.15 15:29

Kjetil Jansrud lå på tredjeplass etter utfordelen av kombinasjonen i Wengen fredag, men var uheldig og kjørte ut i slalåm.

Han hektet først ganske høyt oppe i traseen. Da tråkket han seg opp igjen i et forsøk på å sikre seg noen poeng. Han kom inn i løypa igjen, men ble kastet rundt nok en gang like før han skulle ta fatt på målhenget, og da var det kjørt.

– Dette er slikt som kan skje. Jeg fikk en hekt høyt oppe i traseen, men avstandene var store, så jeg ville forsøke å komme til mål for iallfall å sikre noen verdenscuppoeng. Derfor tråkket jeg opp og kom meg riktig forbi porten. Jeg prøvde å kjøre skikkelig og bra etter hekten, men det var vanskelig å komme inn i det igjen, sa Jansrud til NTB etter at rennet var over.

Moro
Selv om det verken ble plassering eller poeng på Jansrud i superkombinasjonen fredag, mener han det er en artig konkurranseform.

– Jeg synes det er moro å kjøre kombinasjonsrenn, men det er helt klart at slalåm burde vært første øvelse. Slik det er nå, med utfor først, får slalåmkjørerne altfor stor fordel. Det ville vært mer rettferdig om slalåmdelen hadde gått først. Da ville ikke de beste slalåmkjørerne få fordelen av å kjøre under de beste forholdene, sa Jansrud.

Han fortalte også at han bruker veldig lite tid på å trene slalåm, men han var gjennom noen slalåmrunder onsdag som oppkjøring til fredagens kombinasjon.

Nå får han fri lørdag, for han kommer ikke til å kjøre mot slalåmspesialistene i Wengen. I stedet skal han bruke dagen til å lade opp før søndagens Lauberhorn-utfor.

Videoanalyse
– Utfordelen min i kombinasjonen var grei nok, og etter to treningsomganger med første- og tredjeplass som resultat føler jeg at jeg har god kontroll i utfortraseen, sa Jansrud til NTB.

– Planen er å se på videoanalysene av kjøringen min i løpet av lørdagen. Jeg gjorde mye bra på vei nedover, men det er også partier der det ikke klaffer helt. Om jeg kommer til å ta en tur på ski i løpet av fridagen lørdag, har jeg ikke bestemt. Jeg ser ikke bort fra at jeg tar fram skiene, hvis jeg har brukbart med energi.

Han var ikke 100 prosent fornøyd med utforkjøringen sin og presterte litt under pari. Det er helt klart at han må løfte seg litt hvis han skal kunne kjempe om seieren i søndagens spesialutfor. Han har muligheten til å ta Norges første utfortriumf i Wengen siden 1999, da Lasse Kjus seiret.

Hjemmefavoritten Carlo Janka vant fredagens kombinasjonsrenn. Han ledet etter utfordelen, og han holdt hodet kaldt og kjempet seg inn til seieren etter slalåmrennet. Sveitseren slo franskmannen Victor Muffat-Jeandet med 1,31 sekund og vant en suveren seier. Tredjeplassen gikk til veteranen Ivica Kostelic. Kroaten ble slått av Muffat-Jeandet med sju hundredeler.

Det er slalåm som står på programmet i Wengen lørdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.