Jansrud mener Olympiatoppen må utvides

VIL HA MER PLASS: Kjetil Jansrud mener alle er enige om at det er på tide å bygge ut toppidrettsenteren ved Sognsvann i Oslo.

VIL HA MER PLASS: Kjetil Jansrud mener alle er enige om at det er på tide å bygge ut toppidrettsenteren ved Sognsvann i Oslo. Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen)

- Virkningen av å ikke bygge større viser seg ikke i år eller neste år, men det vil vise seg om 10-15 år, sier alpinisten.

02.07.15 15:15

ALEXANDER KIELLANDS PLASS (Nettavisen): OL-mester i super-G, Kjetil Jansrud (29), mener det er på tide at Olympiatoppen utvides.

Alpinisten er for tiden i full gang med oppkjøringen til neste sesong, og trener daglig på treningssenteret ved Sognsvann.

Kjetil Jansrud bruker mye av tiden sin på trening hos Olympiatoppen. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Foreløpig har plassmangelen ikke bydd på problemer for alpinistene, men Jansrud er tydelig på han savner å se at alt snakket om utvidelse snart blir en realitet.

- Jeg mener at Olympiatoppen er for lite. Det er en kjensgjerning for alle. Det er ingen av utøverne som er motstander av det. Når alpint er der og trener styrke, så tar vi 75 prosent av rommet og apparatene der. Har vi beintrening tar vi alle, forteller Jansrud til Nettavisen.

Gullvinneren fra OL i Sotsji forklarer at det nå er helt avgjørende at de tar hensyn til når de andre idrettene trener for at de skal få gjort det de skal.

- Setter man bryting og alpint sammen, eller bryting og hockey, er det smekkfullt. Det er en utfordring. Nå trener man der på litt forskjellige tider, slik at det går greit, forklarer alpinisten.

Fagsjef: - For liten plass
Fagsjef på Olympiatoppen, Else-Marthe Sørlie Lybekk, er enig med Jansrud om at treningssenteret ikke er stort nok.

- Det er for lite. Vi skulle gjerne hatt mer plass. Nå er det sånn at hvis vi får inn et nytt apparat må vi bytte det med et annet fordi det ikke er plass til mer, sier hun til Nettavisen.

Lybekk vil imidlertid skryte av idrettsutøverne som gjør det beste ut ifra forutsetningene. Hun er likevel klar på at hun håper de kan få flere kvadratmeter å boltre seg på i fremtiden.

Plassmangelen har nå ført til at de har måttet innføre inntaksstopp av nye medlemmer på treningsenteret slik at de skal kunne gi et godt nok tilbud til topputøverne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjetil Jansrud snakker ivrig med Nettavisen om plassmangelen på toppidrettssenteret ved Sognsvann. Foto: Simen Lønning (NAbilder.no/Nettavisen)

- Må bygge før det er for sent
Kjetil Jansrud mener en utbygging av senteret vil være svært viktig for norsk idrett.

- Det er som alt annet på politikernivå, det blir aldri gjort. Det er synd. Litt fordi det aldri er et problem så lenge norsk idrett går bra, men virkningen av å ikke bygge større viser seg ikke i år eller neste år, men det vil vise seg om 10-15 år når de generasjonene kommer opp, sier Jansrud.

- Da har man det klassiske politikerproblemet med at ingen vil ta i noe før det er krise, og når det er krise, da er det for sent. Jeg mener det burde ha vært gjort noe, men inntil videre får vi i alpint det vi trenger, så vi klarer oss, forteller 29-åringen.

Idrettspresident Tom Tved er klar på at det jobbes for å utvide idrettsfasilitetene på Sognsvann. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Idrettspresidenten er enig
Den tidligere fylkesordføreren i Rogaland, og nå idrettspresident, Tom Tvedt, legger ikke skjul på at dagens fasiliteter på Olympiatoppen ikke er gode nok.

Tvedt sier at det jobbes for fullt med å få realisert prosjektet «Campus Sognsvann» er et gigantprosjekt i samarbeid med blant annet Norges idrettshøykole som nettopp tar for seg utvidelse og forbedring av fasilitetene på Sognsvann.

- Vi jobber med det vi kaller «Campus Sognsvann». Det er klart at de lokalene og fasiliteter vi har i dag ikke er gode nok eller sånn som vi ønsker at de var, sier Tvedt til Nettavisen.

Idrettspresidenten regner med at også Oslo kommune vil være interessert i å få på plass bedre anlegg ved idretthøyskolen og toppidrettssenteret.

- Jeg regner med at kommunen har interesse av å bygge anlegg som overhodet ikke har vært gode nok i Oslo. Så her kan det være mange som kan jobbe sammen. Vi skal jobbe videre på spreng for å få dette til, forteller Tvedt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.