*Nettavisen* Sport.

Jansrud mislyktes totalt

SKUFFET: Kjetil Jansrud fikk det ikke til å stemme i tyske Garmisch og endte på en skuffende 17.-plass i utforen. Foto: Wolfgang Rattay (Reuters / NTB scanpix)

Var nedi med hånda da han endte på 17.-plass i utforen i Garmisch.

28.02.15 15:27

Kjetil Jansrud var en av de største favorittene til å sikre seg utforseieren i verdenscupen i Garmisch lørdag, men lyktes ikke.

Han endte på en svært skuffende 17.-plass og ble slått av vinneren Hannes Reichelt med 75 hundredeler. At østerrikeren skulle vinne, var absolutt ingen overraskelse, for han var raskest også i begge de to treningsomgangene som ble kjørt i VM-byen fra 2013.

Men det var ventet at Jansrud skulle være med å kjempe helt fremme. Det ville han også vært avhengig av for å kjempe om seieren i den totale verdenscupen.

Han fortalte selv til NTB hva som skjedde lørdag:

- Jeg var nedi med handa et par ganger mot slutten av løpet. Særlig ille var det i den siste svingen inn mot mål. Der tapte jeg veldig mye fart, for det stoppet nesten helt opp, forklarte Jansrud.

Problemer

Det var store problemer med å få avviklet rennet i den tyske skimetropolen lørdag. Tåke gjorde at starten ble utsatt en rekke ganger. Til slutt steg tåkebeltet litt, og da bestemte juryen seg for å flytte starten ned til startpunkt for super-G, og da var det mulig å få avviklet rennet.

Løperne fikk ikke kjøre de første 20 sekundene av den opprinnelige løypa, og det var ingen fordel for Jansrud. Han kunne ha tjent mye på å kjøre det tekniske partiet på toppen, men at det ble avgjørende ville han ikke være med på selv.

- Nei, dette var likt for alle. Skal man være med å kjempe i teten, er man avhengig av å være rask hele tiden, uansett hvor starten går, sa Jansrud til NTB.

Han hang godt med lenge, men tapte en del mot slutten som han forklarte. I og med at løypa ble veldig forkortet, ble det også et svært jevnt løp, og det var mange som klarte å snike seg foran nordmannen på resultatlisten etter hvert.

Frustrert

Kjetil Jansrud la ikke skjul på at han var frustrert etter rennet. Han har vært den store fartskongen denne sesongen. Han kronet fartsfesten med seieren i Kitzbühel like før VM, men i selve mesterskapet i Beaver Creek hadde han ikke klaff, verken i utfor eller super-G. Verst var det i utfor, der det endte med en 15.-plass.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er frustrert over det som skjedde i VM, og som også skjedde i Saalbach forrige helg, og her i Garmisch nå.

- På treningene har jeg vært helt i teten, men i selve rennet får jeg det ikke til å klaffe. Nå ble jeg veldig hardt straffet for den feilen jeg gjorde mot slutten, som førte til at jeg var nedi med handa, slo Jansrud fast.

Søndag er det storslalåm som står på programmet i den tyske byen.

- Jeg skal gjøre så godt jeg kan, men jeg har ikke de største forventningene til søndagens renn, sa Jansrud til NTB, uken før han får sjansen i verdenscupen på hjemmebane i Kvitfjell. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.