*Nettavisen* Sport.

Jansrud raskest på trening

RASK: Kjetil Jansrud kjørte inn til den raskeste tiden under onsdagens trening i Beaver Creek. Foto: Nathan Bilow (Ap / NTB scanpix)

Nordmannen viste at farten fremdeles er på plass.

02.12.15 21:27

Kjetil Jansrud var raskest på to av tre treningsomganger i Lake Louise, men i sesongens første utforrenn ble det bare 9.-plass.

Nå har verdenscupsirkuset i alpint flyttet seg til Beaver Creek, der VM gikk sist vinter, og på ny er Jansrud raskest, men bare på trening. I den første gjennomkjøringen i Birds of Prey, som traseen kalles, kjørte Jansrud inn til 1.44,04. Han var 25 hundredeler raskere enn sveitseren Carlo Janka.

Tysklands Josef Ferstl endte på tredjeplass med ett hundredels svakere tid enn sveitseren. Peter Fill, italieneren som tok annenplassen bak Svindal i sesongens første verdenscuputfor i Canada sist lørdag, kjørte inn til fjerde beste tid i Beaver Creek onsdag.

Aksel Lund Svindal imponerte alpinverdenen med to seirer i Canada. Først gikk han til topps i utforrennet lørdag. Der slo han Peter Fill med ett hundredel. Søndag var seieren noe mer overbevisende i super G.

Men det var ingen tilfeldighet, for på treningene i Canada hadde Svindal en seier, en annen- og en femteplass.

At han skulle komme så sterkt tilbake etter å ha stått over så å si hele forrige sesong overrasket de fleste.

I onsdagens første gjennomkjøring i Beaver Creek kjørte Svindal inn til åttendeplassen med 1.44,73, 69 hundredeler svakere tid enn Jansrud hadde over målstreken.

Den av de norske som imponerte mest av nordmennene onsdag var Alexander Aamodt Kilde. Han har kjørt jevnt bra i Canada, både på trening og i konkurranser. I den første treningen i Beaver Creek klinte han til med sjuende beste tid. Han kjørte inn på plassen for Svindal. Det kan se ut som om et nytt norsk fartsfantom er i ferd med å se dagens lys for alvor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.