RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GULLVINNER: Kjetil Jansrud vant søndagens super-G-renn i Sotsji. (AP Photo/Gero Breloer)
GULLVINNER: Kjetil Jansrud vant søndagens super-G-renn i Sotsji. (AP Photo/Gero Breloer)

Jansrud tror OL-gull bare er begynnelsen

Sist oppdatert:
- Jeg tror jeg har mye i vente, sier gullvinneren.

SOTSJI (Nettavisen): Han har ofte måtte finne seg i å være Norges nummer to i alpint, Kjetil Jansrud.

Men søndag morgen var han nummer èn, da han knuste konkurrentene og vant OL-gull i super-G. 

Det hadde nok de færreste trodd, da Jansrud kjørte ned løypa i Schladming i VM for cirka ett år siden med et røket korsbånd.

Kjetil André Aamodt var blant de som var tvilsomme til at Jansrud skulle greie å ta medalje i OL i Sotsji med en slik oppkjøring.

Søndag fikk imidlertid Jansrud lønn for strevet, og satte de fleste eksperter på plass. Men 28-åringen er enig i en ting.

Bare begynnelsen
Neste sesong vil bli enda bedre.

- Som Aamodt sa, vil jeg være i bedre form om jeg får enda litt mer tid på meg. Han mente kanskje at neste sesong blir enda bedre. Det er jeg enig med ham i, sier Jansrud til Nettavisen og resten av det norske pressekorpset etter gulløpet.

- Jeg tror jeg har mye i vente og hvis jeg holder meg skadefri og får trent godt, håper jeg å være like tøff i verdenscupen som jeg var her i dag. Det er masse igjen med cuper og totalcuper. Men én ting av gangen, nå kommer dette først i dag, sier en strålende blid gullvinner. 

STRÅLTE: Kjetil Jansrud var strålende fornøyd etter søndagens super-G-renn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix


Takket for hjelpen
Jansrud var rask med å takke de som har hjulpet ham i skadeperioden.

- Det har vært et langt tøft år, selvfølgelig. Det er samtidig viktig å sende en stor takk til laget som har stått rundt meg. Jeg har hatt dyktige folk rundt meg som har blitt motivert av å ha et mål om å få meg tilbake igjen. Det kan man ikke ta for gitt, sier 28-åringen.

- Det har vært et bra team og jeg er privilegert nok til å kunne jobbe med de beste i Norge når jeg blir skadet. Mye av jobben må man gjøre selv, men man må vite hva man skal gjøre, og man må stole på at de som er rundt deg vet hva man må gjøre og hva som må til, forklarer Jansrud.

Første seier i 2012
Det har vært en lang vei til toppen for Kjetil Jansrud. I tillegg til å ha vært skadeplaget, har han ofte opplevd stang ut i verdenscupen. Først i 2012 stod han øverst på pallen. 

Den første og eneste verdenscupseieren kom i nettopp super-G på Kvitfjell.

Men to år senere er han altså olympisk mester.

Jansrud hadde vanskeligheter med å sette ord på hva han følte etter rennet. Men som sportsidiot, er han nok veldig klar over hvor stort et OL-gull er.

- Har det gått opp for deg?

- Det kommer sakte, men sikkert. Det er en veldig ubeskrivelig følelse. Jeg merket det skikkelig da jeg hørte "vinner og olympisk mester" på blomsterseremonien. Da gikk det ordentlig opp for meg, sier Jansrud.

- Det smakte ordentlig godt. Jeg må si at det var veldig spesielt å krysse mållinjen og se at jeg var i tet. Jeg følte egentlig ikke at jeg hadde en god omgang, da jeg krysset mållinjen følte jeg at dette skulle være en klassisk fjerdeplass. Deretter så jeg de grønne tallene og det var herlig, sier Jansrud.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere