*Nettavisen* Sport.

Jansrud usikker på sesongstarten

USIKKER: Kjetil Jansrud har ikke bestemt seg for om han kjører sesongåpningen. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

Bestemmer seg i forkant av rennet.

13.10.15 08:21

Kjetil Jansrud tok sju seirer i verdenscupen i fjor. Han hadde en fantastisk sesong, men endte på 2.-plass i kampen om den totale verdenscupen.

Den kommende sesongen er målet å ta steget helt til topps og toppe fjorårets sterke sesong.

- Ja, for å gjøre det like bra eller bedre enn i fjor, skal jeg virkelig kjøre fort. Men det ville være respektløst overfor meg selv å sette målet lavere enn i fjor, bare fordi jeg hadde en god sesong, forklarer Jansrud til NTB.

- Jeg vil jo alltid utvikle meg, så når jeg går inn i en ny sesong, er håpet og målet å kunne prestere på samme nivå, men også å være realistisk. Det blir vanskelig, for det er ikke bare-bare å vinne sju renn som jeg gjorde i fjor. Det var jo helt vilt, fortsetter han.

Gudbrandsdølen var med i kampen om den store krystallkula og verdenscupseieren til siste stund, men måtte se østerrikeren Marcel Hirscher stikke av med trofeet.

Nå er det sesongåpningen i Sölden som på mange måter er i fokus.

- Planen er å kjøre i Sölden. Men avgjørelsen om hva som skjer, blir ikke tatt før like før rennet. Blir forholdene for tøffe og jeg ikke klarer å henge med helt, er det ikke helt umulig at jeg står over, men akkurat nå er det ikke noe som tyder på det, røper Jansrud.

Kjemper om kula
- Jeg var veldig nær å vinne den store kula i fjor. Jeg hadde jo også så mange poeng som svært få har klart å samle uten å vinne, så det sier litt om hvor god Hirscher er. I år kommer det nok til bli litt slik det var i fjor, at den som kommer til å vinne den store kula, gjør det fordi vedkommende vinner mange renn, mener Jansrud.

For Jansrud er det viktig å være med i kampen om den totale verdenscupen.

- Det er det største man kan vinne, så det hadde vært kult å oppleve det, understreker Peer Gynt-løperen.

Han tok de fleste poengene sine i fjor i fartsøvelsene. Storslalåmøvelsen var ikke fullt så god, men han har ikke gjort mye for å bedre seg i den disiplinen før kommende sesong.

Ikke mye tid
- Jeg har egentlig ikke brukt så mye tid på storslalåm nå, men brukte masse tid på det i fjor. Det er viktig å kjøre godt i storslalåm. På den annen side kan jeg ikke trene for mye storslalåm før det går utover super-G og utfor, forteller Jansrud.

Han sier at avveiningen han må ta rent treningsmessig i forholdet mellom disiplinene er vanskelig, men en ting er han klar på: Det er at han må kutte de dårligste resultatene i fartsdisiplinene.

- Jeg hadde jo noen 19.-passer i fjor. Det var mot strømmen, og de må bort, sier Jansrud.

- Jeg må også bli litt mer stabil i storslalåm. I fjor lå jeg vel gjerne rundt 15.-plass. Kan jeg heve det til rundt tiendeplasser, kan jeg forsøkte å ta inn de poengene jeg manglet i fjor, understreker han videre overfor NTB.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag