Jansrud vant i Kitzbühel!

SUKSESS: Kjetil Jansrud vant i Kitzbühel.

SUKSESS: Kjetil Jansrud vant i Kitzbühel. Foto: Samuel Kubani (Afp)

Kjetil Jansrud tok sesongens femte verdenscupseier.

24.01.15 14:39

Kjetil Jansrud tok sesongens femte verdenscupseier da han vant en nedkortet utgave av den tradisjonsrike utforen i Kitzbühel.

Nordmannen skuffet i superkombinasjonen fredag, men var tilbake på pallen i lørdagens utforrenn. 29-åringen ledet fra start til mål, men tiden ble satt på prøve da Dominik Paris satte i gang.

- Det var spennende, og jeg synes jeg kjørte veldig bra på toppen. Jeg prøvde å være tøff på Haubergkanten, men ble dratt for langt ned. Men jeg fikk med meg mye fart ned mot slutten, sa Jansrud til NRK etter superrennet.

Rennet er ennå ikke helt avsluttet, men det er ytterst tvilsomt at noen kan matche tiden hans.

Italieneren lå bak på første mellomtid, men tok igjen Jansrud på de to neste. På den siste passeringen ledet han med 23 hundredeler, men tapte forspranget i det nederste partiet. Han var 2/100 sekund bak i mål, til ellevill jubel fra det norske alpinstjernen.

Franskmannen Guillermo Fayed ledet før den seedede gruppen startet. Han endte til slutt på tredjeplass, 21 hundredeler bak.

Utforrennet ble utsatt i to timer på grunn av tåke før det kom i gang. Arrangøren valgte å flytte starten nedover i løypa som følge av væreforholdene, noe som betød at de beryktede partiene «Mausefalle» og «Steilhang» ikke ble kjørt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag