*Nettavisen* Sport.

Jansrud vil gi Svindal konkurranse i VM

Kjetil Jansrud (t.v.) og Aksel Lund Svindal under fysisk trening med herrelandslaget i alpint på idrettsbanen nedenfor Olympiatoppen ved Sognsvann i Oslo onsdag formiddag.

Kjetil Jansrud (t.v.) og Aksel Lund Svindal under fysisk trening med herrelandslaget i alpint på idrettsbanen nedenfor Olympiatoppen ved Sognsvann i Oslo onsdag formiddag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Kjetil Jansrud er sulten på VM-medaljer.

Kjetil Jansrud mangler VM-medaljer. Derfor er det et naturlig mål for alpinisten å lykkes også i verdensmesterskapene, ikke bare i OL.

VM i Schladming i 2013 endte med kneskade for 28-åringen fra Vinstra. I Sotsji-OL tok han et etterlengtet gull i super-G. Derfra fikk han også med seg en bronsemedalje fra utfor.

– VM (Vail og Beaver Creek, Colorado i februar) er et naturlig mål og et stort mesterskap. Aksel (Lund Svindal) har jo dominert rennene i USA i tidligere sesonger, og jeg har bestemt meg for å gi ham litt konkurranse. Men jeg har jo noen andre mål med denne sesongen også, sier Kjetil Jansrud til NTB.

Med fra start

– Jeg har bestemt meg for å være med helt fra starten av i Lake Louise. Når det gjelder åpningen i Sölden, har jeg en jobb å gjøre. Tidligere har jeg vært best på tampen av sesongene, men nå vil også være med tidlig.

– Jeg er vel ikke helt der jeg kan være, men det kommer seg til vi drar til Italia på snø.

Fartskjørerne drar til Italia for kjøring på snø i neste uke. Ved siden av å få kjenning med det hvite element, blir det også en del testing av nytt utstyr.

– Det blir ikke noen spissing av form inn mot mesterskapet. Vi alpinister kan jo holde litt lenger på formen enn andre, mener Jansrud.

Løfteforbud

Han gjennomførte bare delvis tirsdagens «Ironman»-konkurranse på trening. Kneskaden fra VM i 2013 hindrer ham fortsatt i enkelte øvelser.

– Jeg kan ikke løfte knebøy, så derfor ble den konkurransen litt amputert for min del.

– Dessuten begynner jeg å bli litt for gammel for en del av de øvelsene, så jeg lar unggutta få lov til å dominere, sa Jansrud.

– Det er blitt mange med på samlingene våre. Som du så her så er det bra tenning på treningene våre og alltid hard konkurranse, sa Jansrud etter en lettere treningsøkt på Olympiatoppen onsdag morgen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.