Japansk triumf i Holmenkollen

SEIER: Akito Watabe vant i Holmenkollen.

SEIER: Akito Watabe vant i Holmenkollen. Foto: Lehtikuva (Reuters)

Akito Watabe knuste VM-kongen Johannes Rydzek.

14.03.15 12:54

Sesongens siste kombinertrenn gikk av stabelen i Holmenkollen, lørdag. Magnus Moan hadde et håp om medalje, etter hopprennet, men klarte aldri å få kontakt med teten i langrennet.

Sterkest av alle var Akito Watabe. Japaneren gikk sammen med tyske Johannes Rydzek store deler av løpet, og rykket fra i de siste motbakkene. Tyske Rydzek, som ble den ubestridte VM-kongen i Falun, sikret andreplassen enkelt.

Alessandro Pittin startet langrennet 3.19 bak teten. Han gikk likevel et ekstremt langrenn, og klatret helt opp til tredjeplass. I mål var han bare 18,6 sekunder bak vinneren.

Watabe sikret andreplass i verdenscupen sammenlagt, med lørdagens seier. Eric Frenzel hadde sikret verdenscupen sammenlagt allerede før rennet.

Dårlige ski
Magnus Moan ble beste norske på en tiendeplass, lørdag. Han forklarer det hele med en litt tung kropp, og ikke helt gode ski.

- Det var litt tungt. Det skal sies at gutta i boden gjør det nesten alltid bra, men i dag bomemt de nok litt. Det var litt tråe ski, forklarer Moan til NRK etter rennet.

Når sesongen nå er over, oppsummerer Moan den som en opp og ned-sesong.

- Det er alltid spesielt med sesongavslutning. Alt i alt har det vært en sesong som startet med sykdom, men slutten av sesongen er jeg ordentlig godt fornøyd med, sier Moan.

Moan beste norske
Selv om han ikke hadde noen topp dag i løypa, ble Magnus Moan, som nevnt den beste norske løperen. Moan endte på en tiendeplass, 39,8 sekunder bak Watabe.

Håvard Klemetsen kom i mål til 20.plass, mens Mikko Kokslien ble nummer 27.

Lørdagens renn bestod av to omganger i hoppbakken og et langrenn på 15 kilometer.

Klikk på bildet for å forstørre.

BAK: Med litt dårlige ski, var det vanskelig å klatre opp på pallen for Magnus Moan. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Laheurte vant hopprennet
I hoppbakken gjorde Klemetsen svev på 122 og 123,5 meter. Det var ikke langt nok mot de aller beste. Franske Maxime Laheurte, som gikk først ut i langrennet, hadde to hopp på 129 og 131,5 meter.

Magnus Moan var nest best av de norske etter hoppdelen på 17.-plass. Trønderen vant torsdagens verdenscuprenn i Granåsen, men fikk det tøffere i Kollen. Han startet langrennet 2.16 minutter bak teten. I bakken landet han på 116,5 og 129 meter.

Mikko Kokslien var på 28.-plass etter hopprennet. Han gikk ut hele 4.48 minutter bak Laheurte etter hopp på bare 99 og 117 meter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.