*Nettavisen* Sport.

«Jeg driter vel i hva han sier»

LEI: Marcus Hellner er lei av å snakke om Petter Northug. Men han tror det hjelper for langrennssportens interesse. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Marcus Hellner er lei av å snakke om Petter Northug.

04.12.14 09:15

Det kommer frem i Expressen torsdag.

Der snakker den svenske skiprofilen ut om relasjonen til Northug, og han er ærlig om at han til tider kan få nok av «duellen» mellom de to.

- Noen ganger blir man lei av det. Men jeg var nok mer lei i begynnelsen. «Så kjedelig det er å prate om han. Jeg driter vel i hva han sier», men samtidig gir det en annen dimensjon til konkurransene og mesterskapene når det blir en duell. Det blir mer interessant, tror Hellner.

Duellen mellom det som lenge har vært både Norges og Sveriges beste langrennsløpere startet da begge var juniorer.

- Det var en overskrift om meg som lød «- Jeg skal slå Petter Northug». Han så det og tente til. Han liker vel ikke svensker og syntes jeg var arrogant. Siden den gang har det fortsatt, men det er en veldig artig duell, erkjenner Hellner.

- VM fattigere uten Petter
Den svenske profilen har tidligere innrømmet at ski-VM i Falun ikke vil bli helt det samme uten Petter Northug, om nordmannen ender opp med å sone promilledommmen under mesterskapet.

– Konkurrerer man på dette nivået vil man møte de beste. Petter er veldig tøff å møte i sporet, men samtidig vil man aldri være uten ham heller. En Petter i form er jo ganske spennende å møte, sa Hellner til Expressen i oktober.

Da avisen utfordret svensken på om Falun-VM vil være en attraksjon fattigere uten Northug på startstrek, sa han:

– Sånn er det vel. Men Petter må jo vise at han er i bra nok form til å fortjene sin status, sa Hellner.

I torsdagens intervju med den svenske avisen er han samtidig kritisk til det han mener en er uskrevet regel i svensk langrenn om at man ikke skal stikke seg selv ut og tro på seg selv.

- Men det er vel litt svensk å ikke tro man er noe. Det mener jeg er feil i mange sammenhenger, mener Hellner.

Det samme mener nok Northug.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.