RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jespersen kritisk til landslagsledelsens behandling av Northug

KRITISK: Chris Jespersen er kritisk til hvordan landslagsledelsen har behandlet Petter Northug.
KRITISK: Chris Jespersen er kritisk til hvordan landslagsledelsen har behandlet Petter Northug. (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Chris Jespsersen mener sykdom har ødelagt for Petter Northug, samtidig kritiserer han landslagsledelsens behandling av lagkameraten.

GÅSBU (Nettavisen): OL ser ut til å gå uten Northug på startstreken etter at den norske langrennsstjernen ikke har levert varene denne sesongen.

Det har ført til spekulasjoner om at trønderen igjen har bommet meg eget treningsopplegg.

Men en av dem som kjenner aller best til Northugs sesongoppkjøring mener treningsopplegget har vært bra.

Jespersen har denne sesongen vært Northugs sparringspartner på trønderens privatlag. Han er tydelig på at det først og fremst er sykdom som er årsaken til at Northug ikke har prestert på topp denne vinteren .

- Han har vært syk, alt for mye syk. Han var i jævlig god form i oktober, kom hjem og fikk to sykdomsavbrekk. Da går det galt, sier Jespersen til Nettavisen.

- Føler seg motarbeidet

Samtidig kommer han med krass kritikk av den norske landslagsledelsen som han mener ikke har gjort det noe enklere for Northug.

- Jeg skjønner at han sliter med motivasjonen når det blir sykdom, han blir vraket til alt han har lyst til å gå, og føler han blir motarbeidet. Da skjønner jeg godt at motivasjonen blir som den blir, sier Jespersen til Nettavisen.

Jespersen som fredag ble nummer 9 på 15-kilometeren i NM, mener også selv at Northug blir motarbeidet av ledelsen, og synes det er forskjell på behandlingen han selv fikk som landslagsløper og den behandlingen Northug har fått denne sesongen. Jespersen viser blant annet til at under hans tid på landslaget, fikk han selv velge ut to løp i sesongen som han kunne få lov til å gå.

- Den sjansen fikk ikke Petter. Han ble tvunget til å gå på Lillehammer for der visste de at han ikke hadde gått fort tidligere, forteller Jespersen.

PÅ NORTHUGS LAG: Chris Jespersen er en del av Northugs privatlag.

Hetland: - Det får Chris stå for

Landslagstrener Tor-Arne Hetland kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Jespersen.

- Det får Chris stå for selv. Jeg føler at vi prøver å hjelpe Petter og alle løperne så godt vi kan, sier Hetland til Nettavisen.

Men i likhet med Jespersen mener imidlertid Hetland at sykdom er hovedårsaken til at Northug ikke har fått det til å stemme denne vinteren.

- Det er først og fremst at han ikke får nok trening og blir syk etter at han har vært i høyden. Kroppen responderer ikke. Så kommer han inn i en ond sirkel og får ikke snudd det. Det er det som er største utfordringen for Petter, forteller Hetland.

LANDSLAGSTRENER: Tor-Arne Hetland.

Landslagstreneren presiserer at han håper Northug stiller til start i verdenscupen i Planica neste helg, og at trønderen kjemper seg til en plass i OL-troppen.

- Kan ikke gi seg

Jespersen legger ikke skjul på at det ser mørkt ut med tanke på Northugs OL-deltakelse, men tror ikke vi har sett det siste av langrennsstjernen i skisporet.

Hordalendingen regner nemlig med at Northug er motivert til å gå løs på en ny sesong med VM i Seefeld som det store høydepunktet.

- Han kan ikke gi seg som det her, sier Jespersen.

- Vi har ikke snakket så mye om det ennå, men inntrykket jeg har er at han ikke har tenkt til å gi seg, forteller lagkameraten som håper å få være med videre på Northugs lag. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere