RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jespersen tror på ny Davos-opptur

TILBAKE: Chris Jespersen har fått trent godt den siste tiden og returnerer til verdenscupen kommende helg i Davos.
TILBAKE: Chris Jespersen har fått trent godt den siste tiden og returnerer til verdenscupen kommende helg i Davos. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men den norske landslagsløperen er usikker på Tour de Ski.

Han har ikke gått et eneste verdenscuprenn denne sesongen, men mandag ble det klart at Chris Jespersen (32) igjen får prøve seg mot verdens beste løpere når startskuddet går i Davos kommende helg.

Landslagsløperen fra Skånevik har akkurat avsluttet et to ukers langt høydeopphold i Livigno, og til tross for at han ble rammet av sykdom i høst, føler Jespersen at han skal ha muligheten til å henge med de beste på 30-kilometeren i Davos.

- Føler meg bra

- Jeg har vært på pallen der de to siste årene, så jeg håper å kunne gjøre det samme. Jeg er såpass dum at jeg går rundt og tenker at jeg skal klare det. Det hadde vært veldig kult om jeg hadde klart det, men akkurat nå er det så mange som går fort, så det er ikke bare å gjøre det, sier Jespersen til Nettavisen.

Jespersen ble nummer tre på 15-kilometeren i Davos i fjor, mens han året før tok andreplassen på 30-kilometeren.

Selv om han føler at godformen er på vei tilbake, legger han ikke skjul på at det er vanskelig å vite hvor han står.

- Jeg får håpe at jeg har gode sjanser i Davos, men det er vanskelig å vite når man ikke har gått skirenn på en stund. Jeg føler meg egentlig ganske bra. Det varierer en del, men jeg har gode dager innimellom, så jeg håper at det skal gå bra, forklarer 32-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Chris Jespersen (t.h) har gode minner fra tidligere renn i Davos. I fjor ble han nummer tre på 15-kilometeren bak lagkameratene Petter Northug og vinner Anders Gløersen.


Usikker på Tour de Ski

Langt mer usikker er han imidlertid på det som skal skje senere i vinter. Jespersen har tidligere vist at han kan henge med de aller beste i Tour de Ski. I 2013-14-sesongen ble han nummer to sammenlagt, men nå er han usikker på om han i det hele tatt skal gå touren.

- Jeg har så dårlig treningsgrunnlag at jeg må se litt an fremover, forteller Jespersen.

Han vil bruke rennet i Davos og eventuelt 15-kilometeren i Toblach uken etter til å vurdere om det er aktuelt å gå Tour de Ski.

- Jeg må vurdere det hvis jeg går fort i klassisk også, men det ligger litt i bakhodet at sesongen fort kan være ferdig hvis jeg går Tour de Ski. Med så dårlig grunnlag må jeg kanskje være litt mer kynisk med tanke på hvilke renn jeg går, sier Jespersen.

32-åringen forteller at han fort heller kan komme til å prioritere 15-kilometeren i Nove Mesto 23. januar.

- Jeg har mer lyst til å vinne et enkeltrenn enn å bli nummer 7 i Tour de Ski sammenlagt. Vi får se, jeg tar renn for renn og ser om jeg har nivået inne. Det er vanskelig å legge planer når jeg ikke helt vet hvordan det står til, forklarer den norske landslagsløperen.

Helgens verdenscuprenn på Lillehammer ble en fantastisk suksess sett med norske øyne. Førstkommende lørdag fortsetter verdenscupen i nevnte Davos hvor de arrangeres 15-kilometer for kvinnene, mens herrene går 30 kilometer. Verdenscuphelgen i Davos avsluttes med sprint søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere