RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jessica Diggins har delt sitt første bilde fra «The Body Issue»


UTEN KLÆR: Langrennsprofilen Jessica Diggins fra USA er blant idrettutøverne som har stilt opp i årest utgave av ESPN Body Issue.
UTEN KLÆR: Langrennsprofilen Jessica Diggins fra USA er blant idrettutøverne som har stilt opp i årest utgave av ESPN Body Issue. (NTB Scanpix / Skjermdump Instagram)
Sist oppdatert:
Langrennsprofilen forteller om en mørk fortid og behandlingen som reddet livet hennes.

I vinter vant Jessica Diggins et historisk OL-gull i lagsprint for USA sammen med Kikkan Randall. I vår ble hun den første langrennsløperen som ble fotografert til ESPNs magasinutgave «The Body Issue».

Mandag delte 26-åringen et av bildene på Instagram-profilen sin.

- Jeg trodde aldri jeg skulle være med i ESPN Body Issue, men det er også fordi at jeg på et tidspunkt i livet trodde jeg aldri ville få selvtilliten til å være glad i meg selv, og virkelig tro at den jeg er er bra nok. Jeg er perfekt uperfekt, og har mangler på vakkert vis, skriver Diggins under bildet hun har delt.

Les også: Raser etter Zlatans stikk mot Sverige

Slet med spiseforstyrrelser

Hun henviser videre til en lengre bloggpost hun har lagt ut i forbindelse med at hun var valgt å stille opp uten klær i årets ESPN Body Issue.

Diggins forteller der om problemer hun hadde med et usunt selvbilde og at hun slet med en spiseforstyrrelse da hun var 18-19 år gammel.

- Til slutt søkte jeg hjelp på et behandlingssenter som hadde et sommerprogram, og det reddet livet mitt. Så da jeg ble spurt om ESPN-utgaven, tenkte jeg: «Er dette egentlig noe jeg har lyst til? Kommer det til å vekke gamle minner igjen? Kommer jeg til å synes det er greit at alle får se kroppen min akkurat som den er?»

- Og svaret var var ja. Så langt er jeg frisk. Jeg er kommet meg videre fra den perioden i livet mitt, og dette er ikke skadelig for meg lenger. Nettroll kan ikke skade meg heller. De flotte folkene der har jeg fått øve meg på i årevis! Å innse at jeg var selvsikker nok i mitt eget skinn til å si: «Ja, dette er hvordan så mange timers trening får kroppen min til å se ut», det var et fantastisk øyeblikk for meg, skriver Diggins i blogginnlegget.

Zlatan kler også av seg

ESPN har gitt ut The Body Issue hvert år siden 2009. Noen av verdens største idrettsstjerner har i likhet med Diggins stilt opp for magasinet.

Den norske golfstjernen Suzann Pettersen var blant utøverne som ble avbildet uten klær i tilsvarende magasin i 2012.

Fotballstjernene Zlatan Ibrahimovic og Megan Rapinoe, sistnevntes kjæreste og basketspiller Sue Bird, sprinter og lengdehopper Tori Bowie og fribryteren Charlotte Flair er blant de øvrige utøverne som er med i 2018-utgaven.

Åtte kvinner og åtte menn er avbildet i magasinet som blir utgitt i USA førstkommende fredag.

Populær Diggins

Diggins har de siste årene rukket å bli en av de største profilene i langrennssirkuset på kvinnesiden.

26-åringen som er kjent for sitt gode humør  har klart å etablere seg helt i verdenstoppen.

Forrige sesong ble den amerikanske langrennsstjernen nummer to i verdenscupen sammenlagt - bak Heidi Weng.

Diggins er også en ivrig bruker av sosiale medier hvor hun stadig får nye følgere. På sin Instagram-konto som følges av over 90.000 deler hun ofte bilder fra både langrennsarenaen og andre hendelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere