RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johan Olsson skal gå for norsk lag

Johan Olsson gir seg med tradisjonelt langrenn og satser i stedet på langløp sammen med Aukland-brødrene i Team Santander.
Johan Olsson gir seg med tradisjonelt langrenn og satser i stedet på langløp sammen med Aukland-brødrene i Team Santander. Foto: Christof Stache (Afp)
Den svenske skihelten satser på langløp.

Den svenske VM-helten Johan Olsson har bestemt seg for å bytte ut tradisjonelt langrenn med langløp. Satsingen skjer sammen med Aukland-brødrene i Team Santander.

Det bekrefter lagets manager, Nils Marius Otterstad, overfor NRK.

- I dag (fredag) kommer Johan Olsson til Norge og sier at han skal satse 100 prosent på langløp med oss, sier Otterstad til kanalen.

Det betyr at Olsson er blant utøverne laget skal vise fram under fredagens 2015/16-lansering.

Den svenske 35-åringen har tatt medalje i fem strake mesterskap. Senest tok han gull på hjemmebane i Falun på 15 kilometer fri teknikk.

- Det betyr veldig mye å få nok en levende legende inn i teamet. Det bygger moral og ikke minst inspirasjon for kommende sesong, sier Otterstad.

- Ja, selvsagt. Når jeg først begynner med dette, så er det naturlige mål. Det er det som er motivasjonen, sier Olsson til dn.se.

Allerede etter Falun-VM gjorde Olsson det klart at han hadde gjort sitt med landslaget og i mesterskap.

Nyheten kommer få dager etter at Anders Aukland (42) brakk beinet på to steder under en fjelltur i Jotunheimen. Etter planen skal også veteranen være til stede på lanseringen fredag. Der vil han fortelle om sin egen vei videre etter ulykken tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere