RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johansson advarer konkurrentene

OFFENSIV: Robert Johansson har ingen planer om å sitte på latsiden.
OFFENSIV: Robert Johansson har ingen planer om å sitte på latsiden. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Robert Johansson (27) har tjent nærmere en halv million den siste uken - tar flere grep etter sesongen.

VIKERSUND (Nettavisen): Søndag tok Norges nye store hoppstjerne sin første verdenscupseier samtidig som han sikret seg andreplass i Raw Air.

Kun polske Kamil Stoch har vært bedre enn nordmannen de siste ti dagene i den norske hoppturneringen, men nå kommer Johansson med en advarsel til konkurrentene.

27-åringen oser av selvtillit mot slutten av en sesong hvor han har tatt flere OL-medaljer, VM-gull i lagkonkurransen i skiflyging og nå senest sin første individuelle verdenscupseier.

Les også: Trippel norsk i Vikersund

Mener konkurrentene bør frykte ham

Johansson mener imidlertid at man ikke har sett det beste av ham.

- Det er noe å forbedre hele tiden. Jeg har fortsatt ting jeg kan forbedre teknisk og jeg kan bli bedre fysisk. Jeg har fortsatt ting jeg kan strekke meg etter og jeg går for å bli enda mer stabil i toppen, sier Johansson til Nettavisen.

- Det er kult å avslutte sesongen på det nivået jeg er på nå. Jeg føler meg så sterk. Etter en så lang sesong, gir det selvtillit og trygghet i den jobben jeg har lagt ned tidligere, forteller 27-åringen.

STJERNE: Robert Johansson har blitt en av de store stjernene i verdenscupsirkuset.

Johansson mener nå at konkurrentene bør frykte ham til neste sesong.

- Ja, jeg kommer så klart til å jobbe beinhardt for å bli best. Det regner jeg med at mange andre også gjør, men jeg har ikke tenkt å la noen andre gjøre en bedre jobb enn meg, sier den norske hoppstjernen.

Les også: Tatt på senga av norsk hemmelighet

Fikk sjekk på 30.000 euro - vurderer å flytte

I tillegg til å kunne glede seg over prestisjen det er å ta en 2. plass i Raw Air, mottok Johansson søndag kveld en sjekk på 30.000 euro for plasseringen i turneringen - nærmere 285.000 kroner etter dagens kurs.

Totalt har han tjent nærmere enn halv million kroner den siste uken med flere pallplasseringer. I tillegg til sjekken på 30.000 euro, får han også over 80.000 kroner for søndagens enkeltseier.

Det kommer godt med for en 27-åringen som ønsker å satse knallhardt fremover.

- Det har mye å si for tryggheten videre og det at man kan satse for fullt, sier Johansson.

Han forteller til Nettavisen at han vil bruke pengene til boligkjøp. Hopperen som har bodd store deler av livet på Lillehammer avslører nå at han vurderer å flytte til Oslo allerede til sommeren.

- Jeg har litt lyst til å prøve meg i Oslo. Det frister litt å prøve noe annet. Jeg har bodd på Lillehammer i 27 år. Det kan være sunt å prøve noe nytt, forteller Johansson.

- Søsteren min bor der blant annet. Jeg har mange venner jeg har gått på skole med der. Det er også et knallbra team på Olympiatoppen som jeg gjerne har lyst til å bruke mer, forklarer 27-åringen.

2. PLASS: Polske Kamil Stoch ble sammenlagtvinner av RAW AIR i Vikersund søndag. Robert Johansson nummer to og Andreas Stjernen tre.

Fornøyd Stöckl

Landslagstrener Alexander Stöckl er strålende fornøyd med fremgangen Johansson har vist de siste sesongen, men er i likhet med hopperen selv tydelig på at han kan bli enda bedre.

- Han har blitt bedre og bedre teknisk, spesielt på hoppkanten. Han er også god til å fly. Selvtilliten hans har økt med gode resultater den siste tiden. Han ser han har mulighet til å slå verdens beste hopper Kamil Stoch, det klarte han i dag, forteller Stöckl til Nettavisen.

- Robert har vært ydmyk nok til forstå at det må jobbes beinhardt. Det har han gjort i mange år og det gjør han fortsatt. Da blir han bedre og bedre, forklarer Norges landslagstrener.

Verdenscupen i hopp avsluttes neste helg i skiflygingsbakken i Planica. Der er igjen Robert Johansson en av de store favorittene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere