*Nettavisen* Sport.

Johansson diskvalifisert i lagkonkurransen

DISK: Robert Johansson ble diskvalifisert i lagkonkurransen. Foto: Primoz Lovric (NTB scanpix)

Norge kom seg ikke videre til finaleomgangen.

17.11.18 17:51

Det ble en katastrofestart på skihoppsesongen for det norske laget. Robert Johansson, som var Norges tredjemann, ble diskvalifisert på grunn av utstyrstrøbbel. Dressen til Johansson viste seg å være for stor rundt magebeltet. Dermed ble hans poengsum strøket.

Uten Johanssons poengsum klarte ikke Norge å bli blant de åtte beste som kvalifiserte seg til finaleomgangen i polske Wisla.

- Det er kjedelig. Kroppen min er for liten i forhold til dressen. Det er veldig kjedelig! Jeg har ikke tenkt å la det skje igjen, forklarte en skuffet Johansson til NRK etter diskvalifikasjonen.

Landslagssjefen beklager

Også sportssjef Clas Brede Bråthen var skuffet.

- En dårligere start på denne sesongen kunne vi ikke fått. Værst er det selvfølgelig for Robert som er veldig lei seg for det som har skjedd. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å lære av dette. Lignende situasjoner har vi sett våre konkurrenter være i og de har klart å takle det, så det skal også vi klare. Og sist dette skjedde med oss vant vi nasjonscupen, skriver Bråthen i en SMS til Nettavisen

Landslagssjef Alexander Stöckl tar selvkritikk på at noe slikt kan skje blant de norske hopperne.

- Det er jo litt av en krise. Jeg beklager at vi havner i denne situasjonen, fordi dette ser skikkelig dumt ut, sier Stöckl til NRK.

Kritisk ekspert

Johan Remen Evensen er kritisk til at nordmennene ikke klarer å holde seg innenfor reglementet.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: Johan Remen Evensen er kritisk til at de norske hopperne blir disket i et verdenscuprenn. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Det er krise. Det er utrolig synd for Robert. Dette er små, små marginer. Det er kritisk, selvfølgelig, mener NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen.

Den tidligere hopperen er klar på at slike hendelser ikke skal skje.

- Man burde ha en større sikkerhetsmargin. Men på dette nivået balanserer man på grensa. Dette skal likevel absolutt ikke skje, mener han.

Daniel André Tande, Johann André Forfang og Anders Fannemel var de tre andre hopperne på det norske laget. Heller ikke disse imponerte særlig. Tande landet på 119 meter, Forfang på 120 meter og Fannemel på 122,5 meter.

Søndag er det individuelt renn i Wisla.

Slik endte lørdagens renn:
1. Polen 1026,6 poeng
2. Tyskland 1015,5 poeng
3. Østerrike 972 poeng
4. Japan 916,5 poeng
5. Sveits 861,6 poeng

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.