RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FØLER IKKE PRESS: Therese Johaug gleder seg til kommende VM-sesong.
FØLER IKKE PRESS: Therese Johaug gleder seg til kommende VM-sesong. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Johaug: - Jeg gleder meg stort

Langrennsstjernen har en god følelse før årets sesong.

Therese Johaug vant verdenscupen for første gang sist sesong, men 26-åringen sier hun ikke har mer press på seg av den grunn.

Johaug er ikke ukjent med oppmerksomhet. Det har hun levd med siden VM-bronsen på tremila i Sapporo-VM i 2007, og er blant de største stjernene i verdenscupen.

Denne sesongen er likevel litt annerledes. Johaug vant verdenscupen i fjor, men hun sier ting ikke vil forandre seg av den grunn.

- Nei, det gjør i bunn og grunn ikke det. Det eneste er tryggheten med friplass gjennom hele sesongen i hvert eneste verdenscuprenn. Sånn sett slipper jeg å kvalifisere meg og ha det presset på meg. Det er ikke noe jeg tenker på, fokuset er på VM i Falun, på Tour de Ski og det å generelt gjøre gode skirenn, sier hun til NTB.

«Mini-Kollen»

- Hva er viktigst for deg, VM eller Tour de Ski?

- Det er nok VM. Det er et mesterskapsår, neste år er ikke det. VM er i Falun, og jeg har på følelsen at det blir et «mini-kollen». Jeg gleder meg stort til det, sier hun.

Sist sesongs Tour de Ski ble stort sett med norske øyne. Ikke bare fikk Norge sin første vinner, både Martin Johnsrud Sundby og Johaug gikk seirende ut.

Johaug har i flere år vært raskest på den siste etappen opp alpinbakken i Val di Fiemme, men i fjor var hun god hele touren. Mange tror hun kan dominere rennet i årevis.

- Det er vanskelig å si. Det er mange sterke jenter som kan gå fort på ski, og du må ha litt tur med deg. Spesielt for meg er utfordringen på sprint. Det er veldig små marginer som gjør om du kommer videre eller ikke. Det må gås jevne, gode skirenn gjennom hele touren. Jeg har vært på pallen de siste tre, fire årene, og jeg går nok for det i år også, sier hun.

Vært med lenge

Johaug fylte 26 i sommer, og helt siden gjennombruddet i 2007 har hun utviklet seg år for år. Så lenge ingen alvorlige skader oppstår, skal hun stå overfor de beste årene i karrieren.

- Ja, jeg har jo vært med i gamet ganske lenge, siden jeg var 18. Jeg har fått oppleve utrolig mye og nådd veldig mange år, men jeg gleder meg til årene som kommer. Jeg føler det kanskje er nå jeg har muligheten til å være på toppen, så lenge jeg holder meg frisk, skadefri og gjør en god treningsjobb, sier hun.

Hvor lenge satsingen fortsetter, vet hun ikke.

- Den dagen det blir et ork å reise på samling og jeg ikke er villig til å gjøre jobben, slutter jeg, sier Johaug. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere