RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SESONGENS FØRSTE RENN endte med seier til Therese Johaug (i midten), Marit Bjørgen (til venstre) ble nummer to og Heidi Weng (til høyre) nummer tre.
SESONGENS FØRSTE RENN endte med seier til Therese Johaug (i midten), Marit Bjørgen (til venstre) ble nummer to og Heidi Weng (til høyre) nummer tre. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Johaug banket Bjørgen på Beitostølen

Sist oppdatert:
Vant med klar margin.

BEITOSTØLEN/OSLO (Nettavisen): Therese Johaug vant fredagens ti kilometer i klassisk stil på Beitostølen.

- Det kjentes bra. Jeg kjente at jeg klarte å roe meg ned og tenke på tid og kraft og prøve å dra ut takene. Jeg synes det var moro å få det til, når jeg har jobbet såpass mye med dette i høst, sier Johaug til NRK.

Hun fullførte på tiden 26.36,1.

Tar ikke av
Marit Bjørgen var nærmest Johaug, men måtte se seg slått med 24,7 sekunder. Heidi Weng endte på tredjeplass, men var over 44 sekunder bak Johaug.

Johaug sier imidlertid til pressen på Beitostølen at hun ikke tar av på grunn av sin overlegne seier.

- Jeg vet at jeg har gått bra på Beitostølen før og i Kuusamo neste helg, kan resultatene være snudd på hodet. Jeg tar ikke av den grunn. Jeg er i form, og er der jeg skal være, sier Johaug.

Landslagstrener Egil Kristiansen lot seg imponere av fredagens vinner.

- Det var et løp som ble mellom Therese og Marit. Jeg synes Therese gikk fantastisk bra på ski i dag. Da var det vel fortjent at hun vant, sier Kristiansen til Nettavisen. 

Fornøyd Bjørgen
Marit Bjørgen har måttet finne seg i å være bak Johaug på Beitostølen de siste årene, og er ikke bekymret for at det ble en ny andreplass dette året. 

- Jeg er veldig fornøyd. Det er litt som det har vært de siste årene. Jeg går bra på førsterunden, og så blir jeg sliten. Jeg klarer ikke være på hugget hele veien, og da går sekundene, sier Bjørgen til Nettavisen.

- Fikk du svarene du ville ha?

- Jeg synes jeg gjorde det. Det ble slik det har vært de siste årene. Therese går to fine runder, mens jeg går en dårlig. Jeg er godt fornøyd og kjenner at jeg har en del å gå på ennå, forteller Bjørgen. 

Stefanie Böhler fra Tyskland endte på fjerdeplass.

Martine Ek Hagen ble nummer fem, foran Katerina Smutna fra Østerrike og Claudia Nystad fra Tyskland. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer 14, slått med nesten to og et halvt minutt av Johaug.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere