– Jeg vil anslå at rundt en tredel av alle lykkønskninger kommer fra Sverige, sier manageren til Expressen.

Johaug har lagt ut to bilder på sin Instagram-konto etter at dopingsaken ble kjent. Der har hun fått til sammen over 111.000 likerklikk og snaut 8000 kommentarer.

– Therese har alltid hatt mange svenske fans. Det har ikke vært så gøy å lese en del av det som har blitt skrevet i Sverige, men de svenskene som nå hører av seg, mener at han ikke skal bry seg om hva som skrives i Sverige og at de står bak henne, forteller han videre.

Ernst forteller også at ingen sponsorer til nå har trukket seg.

– Ingen sponsorer har sagt at de vil trekke seg eller forandre på noen avtaler. Tvert imot har mange spurt om de kan bruke Therese på dette tidspunktet.

Saken

Johaug testet positivt for det forbudte stoffet clostebol, angivelig etter bruk av kremen Trofodermin.

Nå er saken hos administrasjonen i Antidoping Norge. Deretter sendes den til Påtalenemnda. Etter det går saken videre til domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Johaug ble suspendert fra all idrett i to måneder. Suspensjonstiden går ut 18. desember. Antidoping Norge håper å være ferdig med sitt arbeid innen da.

Antidoping Norge har også innledet sak mot landslagslege Fredrik Bendiksen. Han sa at han hadde gått god for salven Johaug ble tatt for. Han trakk seg umiddelbart på pressekonferansen da dopingsaken ble offentliggjort. (©NTB)