Gå til sidens hovedinnhold

Johaug fjernes fra den norske smøretraileren

- Det er en uheldig, men nødvendig konsekvens av dopingdommen, sier administrasjons- og markedssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig.

Therese Johaug har lenge vært én av profilene som har prydet den norske smøretraileren. Etter at dopingsaken ble kjent i høst, kom det sterke reaksjoner fra finsk hold da hun fortsatt var avbildet på traileren.

Les også: Svensk skiekspert reagerer på norske uttalelser etter Johaug-dommen

Den gang ble det argumentert med at Johaug ennå ikke var dømt.

Nå som dommen har kommet, bekrefter administrasjons- og markedssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig, at portrettet av Johaug vil bli fjernet.

- Det er dessverre en uheldig, men nødvendig konsekvens av at det nå har kommet en dom, sier Bjervig til Nettavisen.

Les også: Sponsor verner om Johaug: - Nå hun trenger vår støtte som mest

Portrettet av Johaug vil bli dekket over av blå folie. Johaug vil ikke bli erstattet av en annen utøver på traileren, ifølge Bjervig. Arbeidet med å fjerne Johaug vil bli gjort i nær fremtid.

- Det blir gjort i nær fremtid, så Therese blir dessverre ikke med oss til Lahti, sier Bjervig.

Les også

Finsk avis: «Er det ingen grense for arrogansen - Norge reklamerer med Doping-Johaug i Ruka»

Når Johaugs dom på 13 måneders utelukkelse er ferdigsonet, vil hun være tilbake på traileren. Bjervig forteller at skiforbundet har hatt en tett dialog med Johaugs management om saken.

- Er det kostbart å fjerne Johaug fra traileren?

- Jeg er ingen ekspert i faget, så jeg kjenner ikke detaljene så godt. Det er snakk om folie, så jeg tror ikke det er snakk om noen enorme summer. Vi fjerner ikke Therese, men legger en folie over portrettet. Så kan hun komme frem igjen når det er tid for å komme tilbake på laget, sier Bjervig.

- Vi har blitt informert om det, og har hatt dialog med NSF om det. Det er en konsekvens av at det nå har kommet en dom i saken, og at NSF må gjøre tiltak på grunn av det, skriver Johaugs manager, Jørn Ernst, i en tekstmelding til Nettavisen.

Les også

Sponsor verner om Johaug: - Nå hun trenger vår støtte som mest

Les også

Svensk skiekspert reagerer på norske uttalelser etter Johaug-dommen

HTML EMBED
embedNAvideo("M4d1RlYUhSabezy5Fs9p_g", false)

Kommentarer til denne saken