Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johaug fortsatte seiersrekka med ny overbevisende seier

KJENT STIL: Therese Johaug hadde god kontroll på konkurrentene i Davos, selv om Ingvild Flugstad Østberg holdt ganske bra følge.
KJENT STIL: Therese Johaug hadde god kontroll på konkurrentene i Davos, selv om Ingvild Flugstad Østberg holdt ganske bra følge. Foto: Juergen Staiger (AP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Verdenscuplederen klart best da det ble dobbelt norsk i Davos.

Therese Johaug vant søndagens verdenscuprenn på 10 kilometer fristil i Davos foran Ingvild Flugstad Østberg.

Det skilte 12,1 sekunder mellom de to i mål i det sveitsiske høylandet. Triumfen var Johaugs femte på like mange forsøk på distanserenn etter comebacket i verdenscupen.

- Det er vanskelig å finne et tempo som du kan holde hele veien her. Jeg føler at jeg har lyst til å gå litt fortere, men så er låra bare stokk stive. Jeg klarte å ikke gjøre noe dumt uti der, og å holde på ledelsen til Ingvild, sa en blid Johaug til TV 2.

Ekspertkommentator Åge Skinstad bemerket at nettopp Johaug og Østberg er blant jentene som har trent mest i høyden i sesongforberedelsene.

- Det er vel ting som tyder på at det er dem som har trent mest i høyden som også er på toppen av resultatlista, konstaterte Skinstad.

Les mer: Treneren innrømmer: - Er et usikkerhetsmoment

Tok tidlig kommando

På forhånd ble svenske Ebba Andersson trukket fram som en av Johaugs tøffeste konkurrenter. Andersson startet milløpet sitt et minutt foran den norske storfavoritten.

Og det ble tidlig klart at Johaug gikk inn mange sekunder på Sveriges kanskje største håp på distansen. Etter fem kilometer passerte skistjernen fra Dalsbygda på 26,4 sekunder foran Andersson.

Det skulle vise seg at Ingvild Flugstad Østberg og Finlands Krista Pärmäkoski var dem som utfordret Johaug best på tidene. Østberg på andreplassen lå sju sekunder på etterskudd halvveis i løpet, men mistet mer tid etter hvert.

PALLTRIO: Ingvild Flugstad Østberg (til venstre) måtte nøye seg med andreplassen bak Therese Johaug i Davos. Finlands Krista Pärmäkoski var tredje best.

Rask avslutning

På de siste 1,8 kilometerne ned mot målstreken hentet Østberg inn to sekunder på lagvenninnen.

Mens Johaug som vanlig var sterkest i motbakkene, tjente både Østberg og Pärmäkoski inn noen sekunder i de flatere partiene i løypa.

Sistnevnte tok inn nesten ni sekunder på Johaug fra siste mellomtid til mål, men hadde ikke holdt helt samme fart som Østberg tidligere i løypa. Pärmäkoski hadde få problemer med å slå Ebba Andersson og dermed sikre seg tredjeplassen.

Ragnhild Haga endte på 11.-plass. OL-vinneren på samme distanse ble slått med 1.24,3 minutter og har et stykke til toppformen. Kari Øyre Slind, Silje Øyre Slind og Tiril Udnes Weng plasserte seg som nummer 24, 25 og 26. Lotta Udnes Weng ble nummer 35 i rennet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!