Tirsdag ble det klart at Antidoping Norges påtalenemnd har lagt ned påstand om utestengelse i 14 måneder for den norske skistjernen, som følge av å ha testet positivt på det anabole steroidet klostebol.

Johaugs advokat fortalte Nettavisen forrige måned at de jobber for full frifinnelse for langrennsstjernen, og tirsdag ettermiddag opplyser Hjort at ingenting har endret seg til tross for påtalenemndas anbefaling.

- Jeg mener fortsatt at det ikke er grunnlag for utestengelse, sier advokat Hjort til VG.

Les også: - Derfor må Johaug dømmes uten nåde

Merket med «doping»

Ifølge påtalenemndens vurdering, har de trodd på Johaugs forklaring, men mener at utøveren ikke er uten skyld i saken. De mener blant annet at Johaug burde ha foretatt ytterligere undersøkelser av legemiddelet hun brukte.

De begrunner det med at forpakningen av medikamentet hun har brukt var merket med «doping».

Advokat Hjort, mener altså likevel at det er grunn til full frifinnelse.

- Med det faktum påtalenemnda selv legger til grunn, mener jeg at det ikke er grunnlag for utelukkelse, forklarer Hjort.

(Artikkelen fortsetter under avstemningen)

Også Johaug selv uttrykte misnøye med påtalenemndas avgjørelse tirsdag.

«Jeg er glad for at påtalenemnda har trodd på det jeg har sagt. Men jeg forstår ikke at det som har skjedd kan gi grunn til 14 måneders utelukkelse. Jeg ser nå fram til at saken skal behandles i domsutvalget og håper at det kan skje så raskt som mulig. I mellomtiden vil jeg forsøke å trene så godt jeg kan mens jeg er suspendert», sier Johaug i en pressemelding fra hennes advokat.

Kan rekke OL

Det er domsutvalget i Norges idrettsforbund (NIF) som vil avgjøre saken. Det vil imidlertid trolig ta et par måneder før Therese Johaugs utestengelse er ferdig behandlet i domsutvalget.

Skulle domsutvalget følge påtalenemndas anbefaling om utestengelse i 14 måneder, vil det bety at VM i Lahti i 2017 går uten Johaug, men at hun akkurat rekker OL i Pyeongchang 2018.

En avgjørelse fra domsutvalget i NIF kan ankes av Johaug. Anken kan rettes enten til NIFs appellutvalg eller direkte til den idrettens internasjonale voldgiftsretten (CAS).

HTML EMBED
embedNAvideo("LKGEnh5xRNIVf9W_h0URdQ", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("7GBYO4Nq2V-gDfyqNST-cA", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("gTNuxB4lFbQH6FOgGUcIUQ", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("yNa2O7MQHfxHQoa9dDvcSA", false)