*Nettavisen* Sport.

Johaug knuste Birken-rekorden

SATTE NY REKORD: Therese Johaug gikk forrykende under Birkebeinerrennet lørdag formiddag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Også på herresiden ble det satt ny rekordtid.

21.03.15 11:17

Løperne som skulle ta fatt på de 54 kilometerne fra Rena til Lillehammer i årets birkebeinerrenn fikk perfekte forhold over fjellet.

Sol og faste, fine løyper møtte både verdenseliten og mosjonister som tok fatt på den 77. utgaven lørdag morgen.

Det førte til rekordtider.

Johaug knuste rekorden
Therese Johaug rykket fra sine sterkeste konkurrenter allerede på de første kilometerne og så seg aldri tilbake.

VM-dronningen fra Falun gikk Birkebeinerrennet for første gang og knuste den tidligere rekorden med over fem minutter.

26-åringen gikk inn til tiden 2:41:46,6.

Her finner du alle resultater.

- Jeg fikk veldig mageknip på slutten, så jeg var glad for at det var mye utforkjøringer på slutten. Det var en fantastisk tur over fjellet, herregud for en stemning og for et føre. Det kan jo ikke bli bedre med de omgivelsene rundt. Det var utrolig moro å få prøve seg på Birkebeinerrennet, som har vært en drøm å få gå siden jeg var en liten jente, sier Johaug til NRK.

Klikk på bildet for å forstørre.

GIKK FORT: Therese Johaug gikk Birkebeinerrennet for første gang lørdag ettermiddag. Det endte med rekordtid. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Verdenscupvinner og Tour de Ski-vinner Martin Johnsrud Sundby og Petter Eliassen gjorde opp om seieren i den 77. utgaven av Birkebeinerrennet.

Den duellen vant Vasalopp-vinneren Eliassen, som rykket fra Sundby på den siste kilometeren.

- Veldig artig
På blanke ski staket 29-åringen inn til seier på tiden to timer, 19 minutter og 28,3 sekunder, som er den raskeste sluttiden i rennets historie.

Sunby ble nummer to, 10,2 sekunder bak. John Kristian Dahl kapret tredjeplassen.

- Det er veldig artig. Før start var jeg veldig i tvil om jeg skulle gå på blanke ski, og jeg bestemte meg ikke før jeg satt i bilen på vei ned til start. Det gikk fort til Skramstadsetra, deretter gikk det litt roligere. Vi ble en liten gruppe opp til Midtfjellet og der følte jeg meg pigg, men jeg ville ikke brenne av alt kruttet. Jeg trodde jeg hadde avgjort rennet da jeg kom på toppen av Sjusjøen, men Sundby kom som en kule på vei ned bakkene, forteller Eliassen til NRK.

Her finner du alle resultater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag