*Nettavisen* Sport.

Johaug knuste Bjørgen

VANT: Therese Johaug knuste Marit Bjørgen og vant verdenscupenn sammenlagt. Foto: Anders Wiklund (AP / NTB scanpix)

Innkasserte en halv million i premiepenger.

16.03.14 14:17

Kvinnenes 10 kilometer jaktstart i svenske Falun søndag handlet i bunn og grunn om én ting. Hvem skulle vinne verdenscupen sammenlagt i 2014?

Det hele sto mellom to norske jenter, Therese Johaug og Marit Bjørgen. Den av de to som gikk først over målstreken ville også vinne cupen.

Johaug vant i Falun lørdag, foran nettopp Bjørgen, og hadde dermed et forsprang på 15 sekunder ned til lagvenninnen. Det forvaltet hun godt.

Johaug dro ytterligere ifra Bjørgen i løpet av de ti kilometerne og dermed kunne hun innkassere 530.000 blanke kroner i pengepremie.

- Like bra
Dette er første gang Therese Johaug vinner verdenscupen sammenlagt i karrieren. Bjørgen har vunnet den tre ganger og blitt nummer to fem ganger.

- Dette er en følelse jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve. Jeg håpet selvsagt å klare det en dag, men jeg har vært dårlig i sprint, så jeg har måttet jobbe med det. Det er godt å se at treningen gir resultater, sier Johaug til NRK.

- Når det ikke ble OL-gull på meg, så er dette like bra, sier hun.

Johaug forteller at det er mye jobb som ligger bak en slik triumf.

- Det er vanvittig mye trening og hardt arbeid over mange år. Ingenting kommer av seg selv. Med over 1000 treningstimer i året, er det mye jeg må prioritere bort, sier Johaug.

Nå skal det selvfølgelig feires.

- Det skal feires på ekte Dalsbygda-vis. Da kan du tenke deg selv, sier hun.

Hadde kontroll
Bjørgen tok litt innpå Johaug tidlig i løpet, men etter hvert begynte jenta fra Dalsbygda å ta i bruk kjempekreftene. Halvveis i løpet hadde hun økt ledelsen en smule. Ved passering fem kilometer var Johaug 15,2 sekunder foran.

Herfra og inn var det liten tvil om hvem som skulle stikke av med seieren. Johaug holdt god takt i front og økte ytterligere ved neste passering.

Etter 5,8 kilometer var ledelsen på 19,9 sekunder.

De siste kilometerne hadde Johaug stort sett god kontroll på det hele, mens Bjørgen virket sluttkjørt. I mål var Johaug 29,2 sekunder foran Bjørgen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.