*Nettavisen* Sport.

Johaug tilbake på rulleski etter bruddet

TILBAKE PÅ RULLESKI: Therese Johaug kunne søndag spenne på seg rulleskiene og bruke to staver for første gang etter at hun brakk hånden tidligere i måneden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Gladnyhet for den norske langrennsjenta.

29.09.15 13:49

KVITFJELL (Nettavisen): Therese Johaug (27) er for første gang etter at hun brakk hånden tidligere i måneden tilbake på rulleski.

Dermed ser det ut til at skaden gror slik hun hadde håpet.

- Det går bra med hånden. Det går fremover og jeg håper å være tilbake i full trening om en og en halv uke, sier Johaug til Nettavisen.

- Jeg kjenner at det går bedre og bedre for hver dag. Jeg hadde min første rulleskiøkt nå på søndag hvor jeg gikk en time og et kvarter, forteller Johaug.

Klikk på bildet for å forstørre.

Therese Johaug var uheldig og brakk hånden på trening i Livigno. Foto: Trond Tandberg (Getty Images)

To brudd

Det har vært en utfordrende sommer for Therese Johaug. To ganger har den blide jenta fra Dalsbygda klart å brekke hånden og har derfor måttet trene noe alternativt de siste ukene.

Det siste bruddet skjedde da 27-åringen var på joggetur i Livigno i starten av september. Men snart fire uker etter at hun pådro seg skaden, ser det ut til at hun snart kan begynne med normal trening igjen.

Fortsatt smerter

Hun erkjenner imidlertid at hun fortsatt har noe smerter i hånden.

- Det går greit, men jeg kjenner at det er tre uker siden jeg brakk armen, det er litt uvant og jeg må passe på at jeg ikke presser på for mye i starten. Det er spesielt slaget ned mot asfalten som er det verste, den dunkingen gjør vondt, men det går heldigvis fremover og det er jeg veldig glad for, forklarer 27-åringen.

Johaug synes skadeperioden har gått overraskende fort.

- Det var kjipt i starten, men det har gått kjempefort. Jeg har fått trent bra og jeg har fått tett oppfølging av Olympiatoppen. Jeg er innstilt på at det skal ta den tiden det tar og jeg vet at den treningen jeg har gjort har vært bra. Det har egentlig gått kjempefint.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag