RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johaug tok ny, råsterk seier

SKRYT: Heidi Weng innrømmer at hun er litt misunnelig på Therese Johaug.
SKRYT: Heidi Weng innrømmer at hun er litt misunnelig på Therese Johaug.
Sist oppdatert:
Men svenskene pustet henne i nakken.

LILLEHAMMER/AKERSGATA (Nettavisen): Therese Johaug (30) tok sin andre verdenscupseier for sesongen da hun lørdag vant 10 kilometer fri teknikk på Lillehammer på tiden 26:22,4. Dermed fulgte hun opp forrige helgs seier i finske Ruka.

Johaug ledet hele veien, og selv om svenskene Ebba Andersson (21) og Charlotte Kalla (31) fulgte henne tett lenge, viste Dalsbygda-jenta seg som sterkest i siste del av rennet.

Misunnelig Weng

Heidi Weng kom med skryt til lagveninnen etter seieren. Hun innrømmer at hun er litt misunnelig på Johaug.

- Det er ikke mange som har hodet hennes. Jeg skulle gjerne hatt det, for det er ganske sterkt, sier Weng til NRK etter rennet.

Seierskvinnen innrømmer at hun trengte den mentale styrken ute i løupen, lørdag.

- Ja, jeg fikk bruk for det i dag. For det var tøft ute i løypa! Det er utrolig godt å få en seier i skøyting også. Det var veldig, veldig moro, uttaler Johaug til NRK etter seieren.

Landslagstrener Ole Morten Iversen lot seg imponere av 30-årige Johaug, men skrøt også av hennes svenske utfordrere.

- Det er imponerende bra, men jeg er imponert av Charlotte og Ebba også i dag, sier Iversen til NRK etter at seieren var i boks.

Fire norske topp åtte

I mål vant Johaug 9,2 sekunder foran Andersson. Charlotte Kalla tok tredjeplassen, 15,7 sekunder bak den norske seierskvinnen.

Ingvild Flugstad Østberg ble neste beste norske på en fjerdeplass. Hun endte 34,8 sekunder bak vinneren. Ragnhild Haga ble nummer seks.

Heidi Weng viste også bedre form enn tidligere i sesongen. Til tross for en litt tung sisterunde, endte Weng til slutt 1.08,1 bak Johaug. Det holdt til en åttendeplass. 

Se hele resultatlisten under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere