*Nettavisen* Sport.

Johaug vant igjen: - Det er ingen tvil om hvem som er verdens beste

VANT IGJEN: Therese Johaug vant sitt femte verdenscuprenn for sesongen søndag. Foto: (Getty Images)

Den norske jenta herjer på distanse i verdenscupen.

20.12.15 14:55

Therese Johaug virker å være ustoppelig om dagen, og søndag tok hun sin femte individuelle verdenscupseier for sesongen da hun vant 10-kilometeren i klassisk stil i Toblach.

- Jeg er veldig fornøyd med løpet. Det er ikke noen kapasitetsløype, men heller en løype hvor det blir mye staking, så jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å roe meg ned, forteller Johaug til NTB.

Johaug var suveren fra start til mål og vant 28,2 sekunder foran finske Krista Parmakoski.

- Det er ingen tvil om hvem som er verdens beste distanseløper, sa NRKs ekspertkommentator, Torgeir Bjørn, da Johaug gikk i mål.

3. plass for Østberg

Det var imidlertid ikke bare Johaug som gikk fort blant de norske jentene. Også Ingvild Flugstad Østberg leverte nok et bra distanseløp og ble til slutt nummer tre i Toblach - 40,1 sekunder bak Johaug.

Heidi Weng kjempet også lenge om en pallplass, men måtte til slutt finne seg i å bli nummer fire. I mål var nemlig Weng 45,2 sekunder bak den norske vinneren.

Formstigning for Kowalczyk

Med nok en seier viser Johaug at den gode formen fortsatt er på plass kun 12 dager før startskuddet for Tour de Ski går i Lenzerheide 1. januar.

Det begynner å bli en stund siden Justyna Kowalczyk hevdet seg blant de aller beste, men søndag mener Torgeir Bjørn at polakken viste bedre takter med sin 8. plass.

Bjørn mener at Justyna Kowalczyk viste at hun kan bli en utfordrer for Johaug i Tour de Ski.

- Hvis hun fortsetter den formstigningen, så begynner hun å lukte på tetsbildet, sier Torgeir Bjørn om den polske jenta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag