Gå til sidens hovedinnhold

Johaug ville holde testløp hemmelig

Therese Johaug ville ikke avsløre hvilket nivå hun lå på da lagvenninnene kjempet om OL-medaljer.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Den norske langrennsstjernen er tilbake for full og har så langt vært uslåelig på distanse etter comebacket.

Det beviste hun igjen da hun vant minitouren på Lillehammer med seier på søndagens 10 kilometer lange jaktstart.

Resultatene bekrefter at jobben hun har lagt ned i de to sesongene hun har vært utestengt har vært solid.

Johaug har naturligvis vært spent i forbindelse med comebacket, men allerede forrige vinter fikk hun en klar indikasjon på at formen var god nok til å holde følge med verdenseliten og vel så det.

Under OL i Pyeongchang kunne Nettavisen avsløre at Johaug slo Marit Bjørgen i et testløp like før sistnevnte reiste til Sør-Korea.

Johaug: - Blir bare dumt

Både Bjørgen og Johaug var den gangen svært hemmelighetsfulle når det kom til det aktuelle testrennet. Bjørgen kunne riktignok bekrefte under OL at Johaug var i form, men Johaug dysset selv ned testrennet den gangen Nettavisen tok det opp mens hun var utestengt.

Nå forteller Johaug at det var bevisst. Hun ønsket nemlig å holde det hemmelig så lenge hun var utestengt.

- Jeg tenker at det kunne være en ting mellom meg og Marit. Så kunne vi heller ta det opp den dagen det var over. Jeg var ikke giret på å brøle ut at jeg var i form. Det blir bare dumt da jeg satt hjemme. Jeg kunne uansett ikke delta. Om jeg var i den ene eller andre formen kunne bare bli mellom meg og henne, sier Johaug til Nettavisen.

Takker Bjørgen

Når hun nå er tilbake legger hun derimot ikke skjul på at testrennet ga henne en svært viktig bekreftelse.

Etter en tung periode uten motivasjon i fjor høst, var hun nemlig inne på tanken om å legge opp.

- Jeg hadde ikke trent noe hardt med de andre jentene i det hele tatt i fjor høst etter at jeg gikk på den smellen. Det var på en måte den første økten der jeg trente med Marit og så at det på en måte virkelig var mulig. Jeg må si at det betydde mye, forklarer Johaug.

- Jeg må si at det testrennet gjorde at jeg så at det virkelig var muligheter til å komme tilbake igjen. Når man så hva Marit presterte i fjor vinter så visste jeg selv at jeg faktisk hadde den fysiske formen til å kunne komme tilbake igjen. Jeg må si at skuldrene mine ble senket ganske mye etter de hardøktene jeg hadde med henne før hun reiste til OL i fjor, sier den norske profilen.

Hun legger lite skjul på at hun er takknemlig for all støtte og hjelp hun har fått av Bjørgen som var på plass på Lillehammer som tilskuer denne helgen.

- Det er utrolig moro å kunne ha henne her. Hun har betydd utrolig mye for meg i de to årene her. Det er artig at hun kommer og ser på skirennene vi går også, sier Johaug.

Har herjet i sesongstarten

Bjørgen og TV-seerne har fått se Johaug herje i sesongstarten hvor hun som nevnt har vunnet alle distanserenn hun har stilt opp i. Søndag leverte hun et nytt solid løp med seier på jaktstarten på Lillehammer.

- Det er bare en drøm det jeg er med på nå, at det skal gå så bra når jeg har vært ute i to sesonger og kommer tilbake og får de seierne jeg har fått til nå. Det betyr utrolig mye for meg å se at jeg faktisk har klart å holde nivået i de to årene jeg har vært ute. Det er det aller viktigste for min del, forteller Johaug til Nettavisen.

Etter to hektiske verdenscuphelgen ser Johaug nå frem til litt hvile før nye verdenscuprenn på Beitostølen kommende helg.

- Det blir å ta noen rolige dager nå. Det har vært tre konkurranser som har tatt på, kjenner jeg. Jeg tror jeg trenger å få litt hvile før vi går til Beitostølen. Det har vært to helger nå. En ting er konkurransene, men jeg kjenner at jeg fikk en liten utlading etter Kuusamo. Jeg gikk litt inn i den helgen her bakpå. Jeg måtte mobilisere. Jeg tror det er viktig å ta vare på seg selv de neste dagene for å komme ovenpå til Beito, forteller Johaug.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken