*Nettavisen* Sport.

Johnsrud Sundby: - Jeg er bekymret

BEKYMRET: Martin Johnsrud Sundby mener det norske laget må finne ut av ting "jævlig raskt" om de skal ha en sjanse mot svenskene på stafetten. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU Foto: Pierre-philippe Marcou (Afp)

Martin Johnsrud Sundby mener det norske laget må finne ut av ting veldig fort.

14.02.14 13:41

Klikk på bildet for å forstørre.

SOTSJI (Nettavsen): Med en 13. plass, 1 minutt og 37,7 sekunder bak vinner Dario Cologna på 15-kilometeren, og en generelt svak norsk laginnsats, var det en skuffet Martin Johnsrud Sundby, som etter løpet, måtte konstatere at Norge har mye å finne ut av før søndagens stafett.

Sverige seiler nemlig opp som storfavoritt etter at Johan Olsson tok sølv og Daniel Richardsson tok bronse på fredagens 15-kilometer.

- Vi er langt fra favoritter nå. Vi er «outsidere». Svenskene har tre mann på individuelle medaljer og har hatt et kjempemesterskap. De utklasser oss. Sånn som jeg ser det nå er de kjempestore favoritter, sier Sundby til Nettavisen og resten av pressekorpset.

- Vi er ganske langt bak i leksa nå, og har hatt to ganske dårlige distanser i OL – både duathlon og 15-kilometeren. Jeg er bekymret, vi må finne på noe jævlig smart for å være i nærheten. Vi har dårlig tid, konstaterer Sundby.

- Jeg har truffet med formen
Sundby er imidlertid usikker på hva som har gått galt for det norske laget så langt under lekene i Sotsji. Selv er han sikker på at han truffet med formen.

- Det er vanskelig for meg å gi en forklaring på hvorfor vi ikke presterer her i dag, og lagmessig ikke var så bra på duathlon. Jeg kan bare snakke for meg selv. Jeg har truffet med formen, det kjente jeg forrige søndag. Jeg må finne ut av hvorfor dagen i dag er så dårlig som den er. Eller det er ikke så jævlig viktig å finne ut av heller egentlig. Det gikk ræva, vi får se framover til stafett og femmila, sier Sundby.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET: Martin Johnsrud Sundby likte dårlig å bli nummer 13 på drømmedistansen. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU Foto: Pierre-philippe Marcou (Afp)


Nå blir femmila, på lekenes siste dag, Martin Johnsrud Sundbys siste sjanse i Sotsji til å skaffe seg sitt første individuelle OL-gull. Men det var i utgangspunktet 15-kilometeren han hadde sett på som favorittdistanse før mesterskapet.

- Det var ræva. Det er ikke verre enn det. Idrett er hardt og brutalt, og hvis man ikke har en bedre dag er man langt nede på lista i de olympiske leker. I dag er det rett og slett bare ræva, sier Sundby.

- Jeg har vært i god form hele uka. Jeg var i god form senest i går. Jeg har følt meg «outstanding» de siste dagene, så det er forferdelig kjipt å se at yndlingsdistansen går rett i søpla.

- Jeg skal gå
Søndag er det altså klart for stafett for de norske herrene. 29-åringen ønsker ikke å si hvem han håper går stafetten, men er i hvert fall klar på en ting:

- Jeg skal gå i hvert fall.

Så gjenstår det å se om de norske herrene klarer å finne fram til gullformen på to dager. Petter Northug, som trolig går Norges siste etappe, gikk ikke fredagens 15-kilometer i håp om å samle krefter til de neste rennene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.