RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johnsrud Sundby tok viktige sekunder på Northug

FAVORITT: Martin Johnsrud Sundby ligger nå godt an til å vinne Tour de Ski sammenlagt.
FAVORITT: Martin Johnsrud Sundby ligger nå godt an til å vinne Tour de Ski sammenlagt. Foto: Alessandro Trovati (Ap)
Sist oppdatert:
Ingen av nordmennene i nærheten av seieren på lørdagens 15-kilometer.

I 17-18 varmegrader og realt påskeføre tok tyske Tim Tscharnke seieren seieren på den nest siste etappen i Tour de Ski lørdag.

Beste nordmann var Martin Johnsrud Sundby på åttendeplass. Han slo Petter Northug med 13 sekunder på 15-kilometeren.

Det betyr at Petter Northug går ut først på den siste etappen søndag. Han får følge av Johnsrud Sundby, som går ut 3,1 sekund senere.

26,8 sekunder etter Petter Northug, starter Calle Halfvarsson jakten på nordmennene. Belov starter 35,3 sekunder bak Northug. Det betyr at vi kan få et svensk-russisk samarbeid om å ta igjen nordmennene i tet søndag.

TROR PÅ KNOKKELKAMP: Odd-Bjørn Hjelmeseth spår en jevn duell mellom Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug opp monsterbakken søndag.

Hjelmeseth spår jevn duell
Tidligere landslagsløper Odd-Bjørn Hjelmeseth mener det er umulig å spå hvem som kommer til å vinne Tour de Ski av Northug og Johnsrud Sundby.

- Jeg tror det blir jevnt. De har gått sju skirenn og begge to er like slitne. Det er helt klin umulig å spå noe som helst, sier Hjelmeseth til Nettavisen.

- Tror du Northug har et større håp om å vinne enn da han gir uttrykk for?

- Nei, det tror jeg ikke, men de har vel godt omtrent like fort om bakken, de to. Han må jo snakke om et eller annet, gliser Hjelmeseth.

Langrennseksperten levner ikke Jevgenij Belov og Calle Halfvarsson store sjanser til å ta igjen nordmennene.

- Nei, jeg tror det ble for mye i dag, altså. Halfvarsson er nok på linje med de to andre opp bakken, mens Belov har jeg ingen anelse om.

Hvalfrossen fra Mosvika
Northug føler seg ikke slått på forhånd av Sundby, men tror landsmannen er fornøyd med utgangspunktet sitt.

- Det blir en fight med Martin. Fra bakken og opp kan vi dra nytte av hverandre nedover, så får jeg prøve å finne en god flyt oppover. Jeg tror han er fornøyd med utgangspunktet. Han går jo med hvalrossen fra Mosvika. Uansett, som Martin sier, har vi lik BMI, så vi stiller likt, sier en spøkefull Northug til NRK.

- Det blir hardt. Det vet man fra før. Nå gjelder det bare å ha bra fart inn i bakken, så må jeg finne flyten der. Målet er å komme opp og forsvare en god plass. Jeg kjemper om en pallplass fortsatt. Det blir spennende å se hva Calle og Belov kan gjøre, fortsetter Northug.

Johnsrud Sundby mener dagsformen kommer til å avgjøre opp monsterbakken.

- Det blir spennende, og det er dagsformen som avgjør opp bakken i morgen. Jeg tipper Belov er revansjelysten og kommer til å gå det han kan for å hente oss inn i bakken.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SAMMENLAGT: Slik ser det nå ut i sammendraget før siste etappe.

Johnsrud Sundby i bakken
Johnsrud Sundby fikk en tøff start på 15-kilometeren da han gikk falt pladask på magen i den første utforkjøringen. Tour-favoritten dro med seg Niklas Dyrhahaug i fallet, men den norske duoen kom seg kjapt på beina igjen og gikk seg opp i tet.

Ved den første innlagte spurten etter seks kilometer, var det mulig å vinne 15 bonussekunder. De gikk til Johnsrud Sundby, som tok spurten foran Northug (12), Dario Cologna (10), Calle Halfvarsson (8) og Jevgenij Belov (6)

Både Northug og Cologna uttalte på forhånd at de ikke ville gå for bonussekunder underveis, men viste nok en gang at «mind games» og lureri i aller høyeste grad er en del av Touren.

Etter den første spurten valgte både Northug og Johnsrud Sundby å legge seg litt lenger bak i feltet for å spare krefter.

Belov tapte sekunder
Etter ni kilometer gikk enda en sammenlagtkanon i bakken på samme sted som Johnsrud Sundby falt i åpningen. Jevgenij Belov la seg ved siden av Dario Cologna og tråkket på skiene til sveitseren. Det førte til at de begge gikk i bakken.

Uhellet satte duoen ut av spill før neste utdeling av spurtpoeng, noe som er var veldig ugunstig for Belov i sammendraget. Northug vant spurten foran Halfvarsson, Cologna og Sundby.

Spurtseieren så ut til å koste mye for Northug, som så tung ut da feltet nærmet seg målgang i Val di Fiemme.

Sammenlagtlederen ble til slutt nummer 21, mens Tim Tscharnke spurtslo Alexey Poltaranin og tok etappeseieren. Dario Cologna ble nummer tre.

SLITEN: Petter Northug var utslitt etter målgang i Val Di Fiemme.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere